Pentru a evita o investiție mare, cei care iau în calcul folosirea unui monitor suplimentar își pot îndrepta atenția către monitoarele second hand din oferta IT-SH.ro, unde sunt disponibile numeroase produse cu specificații foarte bune.

Cine are nevoie de un monitor suplimentar?

Folosirea a două monitoare înseamnă o extensie vizuală a spațiului de lucru, într-o definiție simplă. Monitorul suplimentar poate fi util atât celor care folosesc un calculator, cât și utilizatorilor de laptop. Situațiile în care acesta își dovedește eficiența sunt multiple. De exemplu, persoanele care trebuie să fie atente la mai multe surse și foi de calcul pot face trecerea de la deplasarea constantă între ferestre la folosirea unui al doilea monitor: pe unul dintre ele va rula programul în care lucrează, iar pe celălalt documentul sau documentele pe care trebuie să le urmărească.

O altă categorie de persoane pentru care folosirea unui monitor suplimentar a devenit deja obișnuință sunt gamerii și streamerii. Aceștia au cu siguranță nevoie de un spațiu vizual extins, pentru a nu scăpa din vedere comentariile publicului și pentru a rămâne conectați la joc sau la activitatea pe care o prezintă urmăritorilor săi.

De ce sunt monitoarele second hand o idee bună?

Indiferent de motivul pentru care au nevoie de un alt monitor, utilizatorii pot opta pentru o achiziție second hand. La un preț bun, aceștia pot să cumpere monitoare second hand cu specificații performante, ceea ce înseamnă automat un avantaj din punct de vedere al bugetului.

Un alt motiv pentru a alege monitoare din categoria second hand este garanția funcționalității. La IT SH, fiecare produs este testat înainte de a fi vândut, astfel încât beneficiarul să primească un monitor aflat în stare foarte bună din punct de vedere estetic și mai ales, funcțional. Majoritatea utilizatorilor nu pun foarte mult accent pe aspectul monitorului, prioritară fiind funcționarea sa optimă.

Cum se alege monitorul second hand potrivit?

Nevoile utilizatorilor sunt diferite, în funcție de aplicațiile pe care le folosesc și pentru care au în vedere conectarea unui monitor suplimentar. Fie că e vorba de un gamer, un editor de imagine sau un contabil, monitorul second hand este ales, în principal, conform următoarelor criterii:

• diagonală: aceasta constituie primul aspect în alegerea unui monitor, pentru că dimensiunea monitorului depinde de nevoile de utilizare. În unele cazuri, un monitor cu diagonala de 20 inch poate fi mai mult decât suficient, în vreme ce alteori este necesar un monitor și mai mare;

• rezoluție: la fel de importantă ca diagonala, rezoluția ecranului este definitorie pentru calitatea imaginii redate de monitor și pentru o experiență superioară de utilizare;

• prețul: bugetul nu este un aspect de neglijat, astfel că persoanele interesate de un monitor pot face o selectie între monitoarele disponibile la IT SH și alege în raport cu resursele financiare disponibile.

În concluzie, folosirea unui al doilea monitor se pretează în numeroase situații, de la jocuri video și streaming, până la sarcini complexe de lucru. Site-ul IT-SH.ro aduce în prim-plan mai multe categorii de produse și echipamente IT second hand, la prețuri accesibile.