Reputatia masinilor diesel, despre care se spune ca economisesc banii soferilor, este serios zdruncinata de un studiu care arata ca de multe ori, acestea sunt mai costisitoare decat cele care functioneaza cu benzina.

Cu toate ca motoarele pe motorina ofera mai multi kilometri decat cele pe benzina, raportat la aceeasi cantitate de combustibil, proprietarul unei masini diesel incepe sa economiseasca bani abia dupa 14 ani de la achizitionarea autoturismului respectiv.

Asta din cauza costului mai ridicat al unei masini cu motor diesel, dar si al motorinei, comparativ cu varianta pe benzina.

Practic, diferenta de cel putin 1.500 si 3.000 de euro intre un model pe benzina si unul diesel este recuperata abia dupa 14 ani.

"Preturile mai mici pentru benzina si imbunatatirile in ceea ce priveste eficienta motoarelor care functioneaza cu acest combustibil arata ca masinile pe benzina sunt o alegere mai buna din punct de vedere financiar" este concluzia studiului citat de Daily Mail.

Iar un test efectuat pe sase dintre cele mai populare masini - Ford Fiesta, Opel Astra, Volkswagen Tiguan, VW Sharan si BMW Seria 5 - vine sa demonstreze asta.

Luand in calcul costul total al combustibilului pe durata unui an intreg, la o distanta medie parcursa de 17.000 de kilometri, studiul a aratat urmatoarele: "In patru din cele sase cazuri, varianta pe benzina a fost cea mai buna alegere pentru un sofer care merge mai putin de 17.000 de kilometri pe an. Daca distanta este mai mica, atunci benzina va fi aproape intotdeauna cea mai buna alegere".