Taylor Swift, în vârstă de 24 de ani, a câştigat 39,7 milioane de dolari în 2013, din vânzări de discuri, redevenţe şi concerte, potrivit revistei Billboard, informează bbc.co.uk.

Un alt star al muzicii country, Kenny Chesney, ocupă locul al doilea în acest clasament, cu venituri de 32,9 milioane de dolari.

Justin Timberlake completează podiumul, ocupând locul al treilea, cu venituri de 31,5 milioane de dolari.

Bon Jovi şi The Rolling Stones completează Topul 5 pe 2013, cu venituri de 29,4 milioane de dolari, respectiv 26,2 milioane de dolari.

Topul 10 al muzicienilor cu cele mai mari încasări din 2013 este completat de Beyonce (24,4 milioane de dolari), Maroon 5 (22,3 milioane de dolari), Luke Bryan (22,1 milioane de dolari), Pink (20 de milioane de dolari) şi Fleetwood Mac (19 milioane de dolari).

Topul a fost alcătuit pe baza datelor furnizate de Nielsen SoundScan, Nielsen BDS şi Billboard Boxscorse. Editorii revistei Billboard au folosit în calculele lor formele standard pentru determinarea redevenţelor şi a taxelor de manageriat artistic. În privinţa concertelor, ei au acordat fiecărui artist 34% din vânzările de bilete, un procent considerat clasic, ce rămâne de obicei cântăreţilor după achitarea costurilor de organizare a fiecărui show.