Japonezii se lauda ca au inventat o noua forma de transport urban. Mai degraba au inventat un nou sentiment, spunem noi. Pentru ca la volanul unui Toyota i-Road te vei simti ca un adevarat motociclist. Insa noul concept de la Toyota le va starni si privitorilor un zambet. E agila ca un scuter si incape peste tot. Cu cei 85 cm latime, ar avea loc pana si pe cea mai ingusta strada din Europa, Strada Sforii din Brasov. Uite cat de bine se descurca in oras!

Toyota a prezentat conceptul i-Road saptamana trecuta, la Salonul Auto de la Geneva. A fost show la standul japonezilor, unde i-Road a aparut in ritmuri de …dans!

Masinuta cu trei roti a fost pe primul loc in topul celor mai ciudate si totodata atragatoare concepte. Cu doar 5 CP dati de cele doua motoare electrice, i-Road poate parcurge 50 km la o viteza maxima de 30 km/h.

Toyota i-Road - 2

Bateria se poate incarca in numai 3 ore de la orice priza, iar tehnologia Active Lean face toti banii. Sistemul ii permite vehiculului sa se incline la maximum 30 de grade in viraje. Active Lean calculeaza automat sub ce unghi coboara sau se ridica rotile, cat se roteste volanul si cat de mult trebuie sa incline i-Road pentru a anula forta centrifuga. Astfel manevrabilitatea si tinuta de drum sunt excelente, iar soferul si pasagerul din spate pot merge confortabil.

Toyota i-Road - 1

Mai mult, cei doi nu trebuie sa poarte casti de protectie, ca in cazul scuterelor sau motocicletelor. Toyota i-Road va intra in productie incepand de anul viitor, dar japonezii nu au anuntat deocamdata niciun pret.