Lamborghini e pe cai mari! Aventador fura toate privirile, un nou Gallardo sta sa apara iar Urus are toate sansele sa devina star-ul SUV-urilor de lux. Ar fi usor sa uitam insa de... al 6-lea element: Lamborghini Sesto Elemento. Anuntat la Salonul Auto de la Paris in 2010, Sesto Elemento a intrat in sfarsit in productie. Una foarte…limitata. 

Lamborghini Sesto Elemento

Miliardarii planetei se vor bate sigur pentru cele 20 de masini care vor fi construite. Pretul nu mai conteaza, "doar" 1,5 milioane de euro. Prototipul e deja pe linia de productie de la Sant’Agata. Sesto Elemento va fi si una dintre cele mai usoare supermasini din lume. Cantareste doar 999 kg. Secretul? Fibra de carbon din care e construita aproape toata masina.

Lamborghini Sesto Elemento

Ca si cand n-ar fi fost de ajuns, Lamborghini se mai lauda cu ceva. Acceleratia. Sesto Elemento poate face de ras orice monopost de Formula 1. Scoate 0-100 km/h in doar 2,5 secunde si are tractiune integrala permanenta. La fel ca un alt monstru, Bugatti Veyron. Doar ca motorul de pe Sesto Elemento e de doua ori mai mic decat cel de pe Veyron, V10 de 570 de cai putere.