Pana acum, cafeaua ne punea doar pe noi in miscare. O echipa de ecologisti din Marea Britanie s-a gandit insa si la resturi. Si au gasit un mod de folosire care te va pune pe ganduri inainte sa arunci zatul de cafea!

Martin Bacon a descoperit ca peletii de cafea pot alimenta o masina. Si chiar foarte bine, din moment ce britanicii au stabilit recordul mondial de viteza pentru masini pe baza de cafea! "The Coffee Car", o camioneta Ford P100 modificata a intrat in Cartea Recordurilor, dupa ce a reusit sa atinga o viteza de 105,5 km/h.

Reteta e destul de simpla. Resturile de cafea sunt incalzite la 700 de grade intr-un gazeificator pana cand se descompun in monoxid de carbon, metan si hidrogen, care devin combustibil pentru motor.

Ford P100 Cafea

Britanicii nu sunt la prima isprava. Au incercat aceeasi reteta si pe un VW Scirocco vechi sau un Rover, dar Fordul a prins cea mai mare viteza. Cei patru inventatori au pornit intr-un turneu prin Marea Britanie ca sa isi promoveze ideea. Au parcurs pana acum 3.200 km cu un consum de... 400 kg de cafea!