Designerul Robert Palm a venit cu o noua interpretare a Jaguarului E-Type. Lyonheart K e acea masina sport pe care britanicii de la Jaguar inca n-au avut curaj sa o faca. Modelul isi arata originile nobile prin grila ovala, ornamentele din otel inoxidabil sau rotile cu spite de 20”. Insa farurile bi-xenon, evacuarea dubla si soft top-ul ce poate fi coborat in doar 12 secunde ii dau aerul contemporan si totodata agresiv.

Lyonheart K - 6

La interior, Palm a pastrat atmosfera Jaguarului E-Type, prin mult lemn, piele premium si schimbatorul de viteze retro. Iti sar in ochi insa si intrumentarul din aluminiu sau elementele cromate. Aerul retro dispare brusc cand vezi sistemul de sonorizare Bowers & Wilkins, sau sistemul infotainment.

Lyonheart K - 1

Lyonheart K - 5

Motorul clonei de Jaguar e un V8 de 5 litri si 575 CP, care dezvolta un cuplu de 700 Nm. Motorul contruit de Cosworth e atasat unei cutii automate cu sase viteze si poate oferi masinii o acceleratie 0-100 km/h in mai putin de 4 secunde. Viteza e limitata electronic la 300 km/h.

Lyonheart K - 2

Lyonheart K - 9

Masina va fi produsa in serie limitata, incepand din decembrie. Initial, constructorii vorbeau de doar 50 de modele dar cererea a fost atat de mare incat se gandesc sa mareasca productia la 250 de unitati. Pretul va fi insa pe masura. Lyonheart K Coupe va costa 360.000 de euro, in timp ce pentru varianta decapotabila, clientii vor trebui sa mai scoata inca 15.000 de euro din buzunar, fara taxe!

Lyonheart K - 3

Lyonheart K - 10

Lyonheart K - 11

Lyonheart K - 8