UPDATE: Britanicii de la Autoexpress spun ca numele noii masini va fi Bugatti Grand Sport Vitesse WRC Limited Edition. Supercarul va fi vopsit in negru si portocaliu, aceleasi culori ale Veyron-ului Vitesse care a stabilit recordul mondial de viteza in urma cu trei ani.

Masina are un singur obiectiv: sa repare orgoliul ranit al Bugatti. Super Veyron-ul a fost construit pentru a dobori recordul detinut acum de Hennessey Venom GT. Masina se bazeaza pe Bugatti Grand Sport Vitesse, care a fost prezentat in 2012 la Geneva si care avea un motor W16 de 1.184 CP.

Cand Bugatti publica un teaser, lumea devine atenta! Iar daca ne gandim ca orgoliul francezilor tocmai a fost ranit de Hennessey Venom GT, am putea vedea zilele astea una din cele mai asteptate masini. Acel Super Veyron, de 1.600 CP, de care lumea a inceput sa vorbeasca!

Imaginea postata de Bugatti pe pagina oficiala de Facebook e acompaniata de un anunt simplu: “Scena e pregatita. E aproape timpul sa va aratam cel mai nou exemplu de performanta Bugatti. Fiti cu ochii pe noi zilele acestea!”

A fost de ajuns sa se nasca speculatii multe. Americanii de la Jalopnik se asteapta la orice. De la miticul sedan Galibier pana la un avion sau parfum. Dar totusi, usile hangarului din imaginea de mai sus sunt cam prea mari pentru o linie de imbracaminte sau parfum, prea mici pentru un avion si prea des folosite pana acum pentru a masca lansarea unei masini.

Bugatti Veyron

Asa ca ar fi rezonabil sa ne asteptam la urmatorul Bugatti Veyron, masina ce se zvoneste ca va avea un motor V16 de 8 litri sau un W16 de 9,6 litri, capabil sa dezvolte 1.600 CP si sa o propulseze de la 0-100 km/h in doar 1,8 secunde. Tot zvonurile dau o greutate redusa cu aproape 250 kg si o viteza maxima absolut halucinanta, de 463 km/h. Ar fi suficienta pentru a distruge orice fel de concurent. World Car Fans se hazardeaza sa dea si un posibil pret de 1.500.000 de euro. Super Veryon-ul ar putea fi lansat in septembrie, la Salonul Auto de la Frankfurt.