Polițistul blogger Tavi Perțea continuă seria experimentelor realizate la cererea fanilor. După ce a încercat să răspundă la întrebarea: iese sau nu mustul la etilotest?, acum vloggerul arată alcoolemia neștiută din medicamente pentru tratarea durerilor de gât, mai exact cele de tip spray și tinctura de propolis.

”Am verificat cu alcooltestul din dotarea Politiei Rutiere cat iese in aerul expirat daca ai consumat tinctura de propolis sau spray de gat Tantum Verde, iar rezultatele o sa va dea de gandit daca obisnuiti sa le folositi si apoi sa conduceti.”, a spus polițistul Tavi Perțea, pe canalul său de YouTube.

 

Polițistul a ținut să precizeze că este vorba doar despre un experiment, nu are valoare științifică și că rezultatele sunt doar orientative. „În România este toleranță zero la alcoolemie. Orice valoare duce la suspendarea permisului”, a subliniat Tavi Perțea.

Spray pentru durere în gât

Folosind alcooltestul, Tavi Perțea s-a testat după ce și-a pulverizat în gât două pufuri de spray. Alcoolemia rezultată a fost de 0,24 alcool pur în aerul expirat.

"Exagerat de mult. Am dat doar două pufuri. Mi se pare exagerat de mult. Puteam să rămân fără permis 90 de zile și să primesc o amendă de 1.305 lei", a spus polițistul.

După cinci minute, testul a fost refăcut, iar alcoolemia a ieșit zero. "După cinci minute este sigur. Pur și simplu aparatul alcooltest detectează vaporii de alcool", a arătat polițistul.

Tinctură de propolis

După ce a luat tinctura de propolis, alcooltestul a arătat o alcoolemie de 1,04 mg/l în aerul expirat. La acest nivel este vorba despre o infracțiune și se întocmește dosar penal. După cinci minute a repetat testul și a ieșit 0,04 mg/l. Alcooltestul a arătat 0 abia după 10 minute.

Foto Imago