Dodge Tomahawk e, de departe, cea mai tare si mai lata motocicleta pe care am vazut-o vreodata! Si are o ruda la fel de periculoasa precum sugereaza numele: Dodge Viper SRT.

Dodge Tomahawk

Ambele au 4 roti si prind viteza datorita motorului V10 de 8,3 litri. Si ambele au 500 de cai putere! Tomahawk e insa motocicleta salbatica si exclusivista, rezervata doar celor 9 nebuni care ar fi in stare sa scoata 420.000 de euro din buzunar pentru o asa bijuterie.

Dodge Tomahawk

Motocicleta a fost prezentata inca din 2003, sub forma de concept. Atunci, Chrysler s-a facut de ras, anuntand o viteza maxima de 680 km/h. Americanii n-au reusit decat sa starneasca zambete ironice si au redus repede pretentiile la 480 km/h. Nici viteza asta n-a putut fi demonstrata, pentru ca nimeni nu s-a incumentat sa imblanzeasca un asemenea monstru.

;

Designul ii apartine lui Mark Walters. Tomahawk are roti duble si ar putea, tehnic, fi catalogat drept un cvadriciclu. Rotile se pot misca independent, ceea ce-I permite sa contravireze si sa se aplece in curbe exact ca o motocicleta.

Dodge Tomahawk

Din pacate, Dodge Tomahawk nu a putut fi incadrata la categoria motocicleta si nici nu poate fi condusa pe drumurile normale, pentru ca nu respecta standardele de siguranta aplicate autovehiculelor pe 4 roti. De aceea, Chrysler a ales sa o catalogheze drept "sculptura mobila" si sa o expuna in muzeul din Norfolk, Virginia.