Lamborghini Veneno se numeste ultimul proiect secret al italienilor. Lamborghini a tinut totul sub cheie si pana ieri nimeni nu banuia care va fi cea mai rapida masina din istoria marcii pe care italienii au promis sa o dezvaluie la Salonul Auto de la Geneva.

Lamborghini Veneno

Masina a aparut dintr-o intamplare, dupa ce o un numar al unei reviste inca necunocute a fost scanat si urcat pe internet. Imaginea prezinta un coupe cu design radical, chiar si dupa standardele Lamborghini. Veneno va avea motorul de pe Aventador, acelasi V12 de 6,5 litri, modificat sa scoata 740 CP si un cuplu de 690 Nm. Transmisia integrala va fi manuala cu 7 rapoarte. Veneno e capabil sa accelereze de la 0-100 km/h in mai putin de 3 secunde si sa atinga o viteza maxima de 354 km/h.

Lamborghini Veneno

Lamborghini Veneno

Cum spuneam, designul este radical si lasa la vedere multa fibra bruta, prize de aer imense si contraaripi asimetrice. Totul arata brutal si ascutit, daca punem la socoteala si eleronul imens din spate. Insa filosofia de design pare sa se inscrie mai mult in linia lui Sesto Elemento. La fel ca numele care inseamna “venin” in spaniola, desi nu excludem posibilitatea ca “Veneno” sa fie numele vreunui taur sau toreador, in buna traditie Lamborghini. Doar trei culori vor fi folosite pe masina asta, verde, alb si rosu, culorile steagului Italiei.

Lamborghini Veneno

Asta nu e singura surpriza! Pretul unui Veneno e de speriat! Hypercarul va costa nu mai putin de 3.600.000 de euro. Doar trei modele vor fi produse pentru clienti si toate sunt vandute deja.  Constructorul din Sant'Agata Bolognese va pastra cea de-al 4-lea model. Masina este omologata pentru drumurile publice dupa cum spuneau inainte de Geneva sefii Lamborghini.

Lamborghini Veneno

Lamborghini Veneno