- #Eastwooding: un discurs foarte disputat al cineastului american, in varsta de 82 de ani, in timpul Conventiei republicane din Florida, in august, cand a sustinut un dialog imaginar in fata unui scaun gol simbolizandu-l pe presedintele Barack Obama.

Acesta a antrenat un raspuns imediat din partea democratilor, care au postat pe Twitter o fotografie cu presedintele asezat pe scaunul prezidential. Acest moment a antrenat postarea de fotografii cu scaune goale pe Twitter, insotite de cuvantul-cheie #Eastwooding.

- @BigBirdRomney: numeroase conturi false cu numele unui erou al copiilor americani, o pasare uriasa de culoarea galbena, Big Bird, au aparut pe Twitter in cursul primei dezbateri prezidentiale. Mitt Romney tocmai declarase ca vrea sa lupte impotriva deficitului prin taierea fondurilor publice alocate postului public de televiziune si emisiunii in care apare acest erou al serialului televizat pentru copii "1, Sesame Street".

"Obama l-a ucis pe ben Laden, Romney vrea sa-l atace pe Big Bird", a scris @EliClifton. Echipa lui Obama a profitat de ocazie pentru a difuza pe YouTube un spot publicitar ironic, marcand puncte pe seama declaratiei republicanului si subliniind "curajul" lui Romney, care a imprumutat "numele" sau "geniului rau" responsabil de excesele de pe Wall Street.

- Coperta New Yorker: un mare succes pe Twitter a obtinut coperta New Yorker in care apare un Mitt Romney care participa la o dezbatere cu un scaun gol, in urma prestatiei considerate foarte dezamagitoare a lui Barack Obama in prima dezbatere. Coperta raspunde succesului hashtagului #Eastwoodingt de dupa discursul lui Clin Eastwood la Conventia republicana.

- Un site care nu poate fi accesat: in ultimele saptamani ale campaniei, democratii au lansat un site in culorile candidatului republican, care pare foarte serios, pentru a explica programul fiscal al lui Romney. Insa atunci cand dai clic pe butonul "detalii", butonul incepe sa joace sub cursor. Este imposibil sa dai clic pe el. Manevra are obiectivul sa sublinieze incertitudinea care inconjoara, in opinia democratilor, programul fiscal al lui Romney (romneytaxplan.com).

- "Mitt Romney Style": "Gangnam Style", un hit mondial al cantaretului coreean de muzica pop Psy, si clipul sau "nebun", i-au inspirat pe unii americani, care au lansat un clip dedicat "stilului" lui Mitt Romney: plaja, golf si sauna pentru fostul om de afaceri devenit multimilionar.


- "Dosarele pline de femei" ale lui Romney: o gafa a lui Mitt Romney, in timpul celei de a doua dezbateri, despre dosare pline de... femei (probabil ca vrea sa spuna "pline de CV-uri ale unor femei) pe care echipa sa i le prezenta in perioada cand era om de afaceri, a devenit celebra pe Internet. O compilatie de fotografii si desene cu dosare pline de femei s-a bucurat de un oarecare succes pe retelele sociale.

- #Horsesandbayonets: in a treia dezbatere, presedintele Barack Obama l-a ironizat pe concurentul sau republican Mitt Romney, care a declarat ca regreta faptul ca Marina americana nu a mai avut atat de putine nave din 1917, spunandu-i ca armata americana are, totodata, "mai putini cai si baionete". Acest lucru a dus la o avalansa de glume si fotografii trucate, publicate pe retele sociale, compilate pe un site.

- Gafele lui Joe Biden: declaratia potrivit careia clasa medie a fost devastata in ultimii patru ani, evocarea unor propuneri ale lui Romney care ar "pune lanturi la picioare americanilor", intr-un discurs in fostul stat sclavagist Virginia (est), sunt tot atatea gafe care au facut furori pe YouTube. Pentru a nu rata nici una, a fost inventat un cuvant - "bidenism".

- Animatii in format GIF cu Paul Ryan: coechipierul lui Romney este si el un star "lol" ("Laughing out loud" sau "Lots of Laughs") pe Internet. O astfel de imagine animata in care apare ridicand o haltera, in urma publicarii unor fotografii in care apare facand sport si purtand pe cap o sapca de culoarea rosie asezata invers, s-a bucurat de succes pe Internet.

Un cont fals a fost creat pe Twitter, @PaulRyansBicep, iar un site grupeaza imaginile animate ironice care ii sunt dedicate.

- Jim Lehrer, un jurnalist experimentat si respectat, va regreta fara indoiala mult timp hotararea de a modera prima dezbatere a campaniei prezidentiale. Pasivitatea si tacerea sa au inspirat repede utilizatorii de Twitter. Nici nu se terminase dezbaterea, ca un cont fals, @SilentJimLehrer, aduna deja mii de abonati, atrasi de mesaje ironice de tipul "uh... scuzati... ok".