Potrivit site-ului TorrentFreak.com, "Hobbitul: O călătorie neaşteptată/ The Hobbit: An Unexpected Journey" a fost cel mai piratat film al anului 2013, fiind urmat îndeaproape de "Django dezlănţuit/ Django Unchained", "Furios şi iute 6/ Fast & Furious 6" şi "Omul de oţel 3/ Iron Man 3".

Pelicula "The Hobbit: An Unexpected Journey", care a fost lansată în decembrie 2012, a avut încasări de peste 1 miliard de dolari la nivel global, informează contactmusic.com.

"Django dezlănţuit/ Django Unchained", care i-a adus lui Quentin Tarantino un premiu Oscar pentru cel mai bun scenariu original, a fost descărcat ilegal de 8,1 milioane de ori, iar "Furios şi iute 6/ Fast & Furious 6", unul dintre cele mai de succes filme ale verii, a generat 7,9 milioane de descărcări ilegale, între ianuarie şi decembrie 2013.

"Omul de oţel 3/ Iron Man 3", filmul cu cele mai mari încasări în 2013, se situează pe locul al patrulea în topul celor mai piratate pelicule, generând 7,6 milioane de descărcări ilegale. Pelicula a fost lansată în aprilie şi a avut încasări de peste 1,2 miliarde de dolari.

Printre filmele care au generat foarte multe descărcări ilegale în 2013 se numără şi "Scenariu pentru happy-end/ Silver Linings Playbook", care ocupă poziţia a cincea în acest top, cu 7,5 milioane de descărcări ilegale.

Topul celor mai piratate filme în 2013 este completat, în ordine, de peliculele "Star Trek în întuneric/ Star Trek Into Darkness" (7,4 milioane de descărcări), "Elita gangsterilor/ Gangster Squad" (7,2 milioane de descărcări), "Jaful perfect/ Now You See Me" (7 milioane de descărcări), "Marea mahmureală 3/ The Hangover Part III" (6,9 milioane de descărcări) şi "Ziua Z: Apocalipsa/ World War Z" (6,7 milioane de descărcări).