1) Mergi pe apa
Nu exista iluzie optica mai frumoasa decat cea pe care o ofera natura. Salar de Uyuni din Bolivia arata ca o oglinda uriasa.

apa

3D cum n-ai mai vazut
2) Aceasta este o opera a artistului Leandro Erlich, sustinuta la Paris, la expozitia arta a compexului Le 104. Oamenii par ca sar peste ferestre si iti da o senzatie incredibila de 3D.

Batam e cel mai tare
3) Joe & Max sunt artistii din spatele celei mai frumoase opere de arta stradala din 2012. Iluzia a fost facuta la lansarea filmului Dark Knight Rises si ilusteaza Gotham City in flacari, iar simbolul lui Batman care straluceste deasupra.

4) Crocodilii din sufragerie
Artistul rus Nikolaj Arndt a pictat parchetul astfel incat sa para ca sari peste o apa cu rechini. Noaptea ar trebuie sa fie chiar infricosator :)


5) Podul secret
Nikolaj Arndt a realizat una dintre cele mai tari iluzii ale anului 2012. Se numeste podul si iti da o senzatie cu adevarat incredibila cand pasesti peste ea. Artistii 3D care urmeaza curentul street incearca sa ne arate o alta lume, ascunsa de cea pe care o stim.

6) Imagini care vibreaza vizual
Aceste iluzii se numesc vibratii vizuale si par ca iau viata daca le privesti atent chiar si pentru cateva secunde.7) Cum arata abisul

Artista brazilianca Regina Silveira a realizat o iluzie spectaculoasa la o galerie din Polonia numita Atlas Sztuki Gallery of Contemporary Art din Lodz.
Iluazia iti da senzatia unui abis care se intende chiar sub picioarele tale.


8) Intrerupatorul lui Guliver

Cu siguranta este cel mai mare intrerupator vazut vreodata :) Un pictor din Valencia si-a luat din timp si l-a dat gata pentru un festival care a avut loc in Polonia.

9) Cosmonautul FELIX plutitor
Felix Baumgartner a devenit primul om care a sarit din stratosfera, de la o distanta pe care nimeni nu a avut curajul sa o incerce. Fintan Magee din Brisbane i-a oferit un mic cadou si i-a facut aceasta iluzie stadala care da senzatia de plutire.

10) Podeaua liftului se prabuseste chiar sub tine. VIDEO AICI