Peugeot Onyx

 

Peugeot Onyx - Portierele și aripile sunt fabricate din cupru, iar pentru restul panourilor exterioare s-a folosit fibra de carbon, potrivit Worldcarfans.com. Plafonul și geamurile sunt dintr-un material acrilic ușor, toate acestea având scopul de a face din Onyx o mașină foarte ușoară. Prin urmare, conceptul Peugeot cântărește doar 1100 kilograme și are următoarele dimensiuni: 4650mm lungime, 2200mm lățime și 1130mm înălțime.

Citroën numéro 9

 

Citroën numéro 9 - Conceptul Numero 9 este un hibrid benzină-electric care prefigurează design-ul viitoarelor modele din gama DS de la Citroen.

Audi Crosslane

 

Audi Crosslane - Audi Crosslane Coupe Concept e un plug-in hybrid care combină un motor pe benzină de 1.5 litri cu trei cilindri TFSI şi două motoare electrice. Puterea combinată a sistemului de propulsie este de 177 de cai putere, în timp ce consumul de combustibil e de doar 1.1 l/100 km.

Porsche Panamera Sport Turismo

 

Porsche Panamera Sport Turismo - Acceleraţia de la zero până la 100 km/h se face în mai puţin de şase secunde, în timp ce consumul mediu de combustibil e mai mic de 3.5 l/100 km, iar emisiile de dioxid de carbon sunt mai mici de 82 g/km.

Lexus LF-CC

 

Lexus LF-CC - Sistemul hibrid oferit de Lexus ofera performante remarcabile concomitent cu un consum redus de carburant. Noul sistem hibrid este deja programat sa debuteze in urmatorii ani pe viitoarele modele de serie.

Nissan TeRRA

 

Nissan TeRRA - Nissan TeRRA Concept este propulsat de trei motoare electrice care îsi procura energia din pila de combustie. Energia ia fiinţă în pilă din reacţia chimica dintre hidrogenul înmagazinat în rezervoarele de înaltă presiune si oxigenul din aerul inconjurător. În pilă se descompune hidrogenul în protoni cu sarcină pozitivă şi în electroni cu sarcină negativă. Protonii migrează la oxigen formându-se astfel apă pură care aproape că se poate bea de la ţeava de evacuare. Atunci când circuitul este conectat, electronii rămaşi migrează între polii pozitiv şi cel negative, generând astfel curent electric.

Smart Forstars

 

Smart Forstars - Conceptul Smart Forstars are propulsie electrică generata de un motor (BRABUS electric drive) de 60 kW/81 CP, ce dezvoltă un cuplu de 135 Newton-metru (Nm). Propulsorul este alimentat de la o baterie litiu-ion de 17,6 kWh. Viteza maximă este de peste 130 km/h.

McLaren P1

 

McLaren P1 - La caroserie s-au folosit masiv materialele usoare si rigide, precum carbonul, astfel ca, la cei circa 800 CP asteptati pentru acest bolid, raportul putere/greutate va fi uimitor: circa 600 CP/tona!

Peugeot 2008 Concept

 

Peugeot 2008 Concept - Peugeot 2008 are dimensiuni compacte, la fel ca şi modelul hatchback 208: 4,14 m lungime şi 1,74 m lăţime. Sub capotă, Peugeot 2008 concept este echipat cu noua generaţie de motoare cu 3 cilindri pe benzină.

BMW Active Tourer

 

BMW Active Tourer - Hibridul BMW poate funcţiona şi ca maşină electrică, dar numai pentru o distanţă de aproximativ 30 km.