Chinezii fac ce fac si se intorc la vechile lor obiceiuri: copiaza absolut tot. De data asta, insa au intrecut masura. Un producator din China a depus o cerere de patent pentru un SUV care imita Volkswagen Taigun in cele mai mici detalii. Singurul element original e grila frontala. Mai bine ar fi copiat-o si pe aceasta, pentru ca versiunea chinezeasca e oribila.

VW Taigun - 4

VW Taigun va intra in productie abia in 2016, iar chinezii considera ca noi nu avem de ce sa asteptam atat. Cei de la Jiangsu Lake Motors si-au intitulat creatia simplu, “SUV” si spera sa poata obtine acordul autoritatilor pentru a incepe productia. 

VW Taigun - 3

Probabil il vor si obtine si vom vedea primul “SUV” pe strazi in doar cateva luni. Nu e prima data cand chinezii fura cu nerusinare design-urile vestice, insa e prima data cand un constructor din China incearca sa patenteze un design furat.

VW Taigun - 5

Volskwagen Taigun va fi construit pe aceeasi platforma ca si VW Up! insa va apartine unui segment cu doua clase sub Tiguan. Conceptul initial folosea un motor in trei cilindri, de 1 litru si 109 CP care va concura direct cu Ford EcoSport.

VW Taigun - 1