Spania are cu ce se lauda! Vorbim atat de tara cat si de marca auto cu acelasi nume! Ultima creatie a companiei fondate in 1994, Spania GTA Spano, e o adevarata supradoza de putere. Spaniolii au pus un V10 de 8,4 litri si 900 CP pe o masina de 1350 kg. Cuplul motorului e impresionant, 1.000 Nm! Toata puterea ajunge la rotile de 19”/20” printr-o cutie secventiala cu 7 rapoarte.

Spania GTA Spano - 1

In conditiile astea, GTA Spano nu ar avea nici cea mai mica problema sa atinga suta in 2,9 secunde si o viteza de top de peste 350 km/h. Ca sa ruleze in conditii de siguranta, masina foloseste frane ceramice AP Racing si un eleron controlat electronic.

Spania GTA Spano - 2

Spania GTA Spano - 6

Constructorul din Valencia a reusit sa obtina o greutate atat de mica folosind aproape integral numai trei materiale: fibra de carbon, titan si kevlar. Spre deosebire de anul trecut, varianta prezentata la Salonul Auto Geneva 2013 a suferit cateva modificari la exterior, menite sa ii dea un look mai sportiv. Interiorul are doar piele, fibra de carbon si ornamente din titan auriu. Scaunele Recaro, plafonul panoramic si camera posterioara care transmite imagini pe un LCD ce tine loc de oglinda retrovizoare sunt celelalte facilitati de care se pot bucura cei ce isi vor comanda supermasina made in Spania.

Spania GTA Spano - 3

Spania GTA Spano - 12

Deocamdata, Spania nu a avansat niciun pret pentru GTA Spano, insa n-ar mira pe nimeni daca acesta va fi de ordinul sutelor de mii de euro. Spania GTA Spano va fi o editie limitata, cu doar 99 de modele planificate pentru productie.