Britanicii au prezentat la evenimentul MINI [email protected] conceptul Vision, care va prefigura urmatoarea generatie a brandului. Nici nu mai tinem minte numarul variantelor si versiunilor MINI prezentate doar in 2013, am putea spune.

MINI Vision - 3

Nici MINI Vision nu aduce schimbari radicale fata de generatia actuala, dar pune accent in special pe noua interfata si pe experienta oferita la volan. Soferul poate schimba interiorul masinii printr-o singur gest, intr-o “varietate de culori si experiente”, dupa spusele designerului-sef MINI, Anders Warming.

MINI Vision - 4

Prezentarea n-a avut ca punct central o masina adevarata ci o holograma 3D. E aceeasi tehnica folosita de designeri pentru a da rapid nastere ideilor creative in conditii realistice. Designul se inspira din trecutul britanic, dar imbina caracteristicile MINI cu noile tehnologii. Grila hexagonala face trimiteri la primele generatii, iar formele rotunde sunt puse in valoare de farurile eliptice LED.

MINI Vision - 5

Acoperisul, habitaclul si caroseria sunt separate clar prin culoare si crom, insa inovatia vine si din folosirea “metalului organic”. MINI nu uita insa ca poate prinde si viteza si ofera prize de aer aerodinamice, jante si oglinzi optimizate, precum si un eleron integrat pe acoperis.

MINI Vision - 6

La interior, usile oscilante, consola centrala “plutitoare” si cockpit-ul transparent ofera pasagerilor senzatia de spatiu deschis. Interiorul poate fi personalizat si configurat intr-o varietate de moduri, iar comutatorul Driving Experiente Control, iti permite sa alegi intre un mod pur, concentrat si unul interconectat la maximum.

MINI Vision - 1

Per total, conceptul arata senzational, musculos, dar versiunea de serie care va fi prezentata in Noiembrie, la scurt timp dupa aniversarea zilei de nastere a lui Alex Issigonis (designerul primului MINI din 1959) va fi mult mai “stearsa”.