Curse ilegale de maşini au avut loc pe A4, autostrada care leagă Portul Constanţa Sud Agigea de localitatea Ovidiu și au fost transmise LIVE pe Facebook. Poliția s-a autosezizat în urma apariției imaginilor pe rețelele de socializare.

În filmuleţ apar mai multe persoane şi autoturisme, care practic au blocat o porţiune din autostradă, indivizii discutând despre cursa ilegală. Se pot vedea și imagini din timpul desfăşurării întrecerii auto.

Liniuţa” a fost transmisă live pe Facebook

După cum se poate observa din imagini, protagoniştii, maşinile puse pe avarii, alături de alţi susţinători, pleacă într-o cursă nebună, depăşind în mare viteză alte maşini care circulau normal pe autostradă.  

Întrecerea durează aproximativ un minut şi jumătate, terminându-se la una dintre ieşirile de pe A4. Se pare că zona este una „tradiţională” pentru astfel de curse.

”Nu vreau să se audă că am făcut pentru bani…”

Din dialogurile surprinse pe cele 25 de minute de transmisie live, șoferii au ocupat 3 km de autostradă și și-au turat la maximum motoarele, potrivit replicaonline.ro

După ce prima cursă a avut loc, cei prezenți s-au adunat pentru a discuta rezultatele. „200 de euro, faci tu schimb?”, se aude pe fundal. „Colchi a făcut cu Bache din Hârșova. S-a făcut întrecerea, gata! Bache, băi Bache… dai și tu o masă…”, spune cel care filmează. „Nu vreau să se audă că am făcut pentru bani…”, răspunde cineva din grup.

Discuțiile au continuat și cu privirile la dotările vehiculelor, cei prezenți spunând că este vorba și de mașini cu 360 de cai putere. Tot pe fundal se aude că Bițu ar fi câștigat: „Campionuuul Bițuuu, aaa!”, au strigat bărbații. „Băieți, dați distribuire puternică să se mai facă o dată (întrecerea – n.r.). Pe autostradă, aicea”, a spus cel care filma. Pe final, persoana care a filmat a precizat: „Cine vrea să vadă cum au plecat mașinile, cum a fost întrecerea să se uite de la început pe live. Îl las, nu-l șterg”.

Polițiștii fac verificări

În urma apariţiei în spaţiul public a unor imagini în care doi conducători auto participă la o întrecere neautorizată, Poliţişti din cadrul Biroului de Poliţie Autostrada A2 s-au sesizat din oficiu şi efectuează verificări pentru identificarea persoanelor implicate în vederea stabilirii situaţiei de fapt şi luarea măsurilor legale care se impun, potrivit legislaţiei în vigoare.

"În urma apariţiei în spaţiul public a unor imagini în care doi conducători auto participă la o întrecere neautorizată, vă comunicăm următoarele: Poliţişti din cadrul Biroului de Poliţie Autostrada A2 s-au sesizat din oficiu şi efectuează verificări pentru identificarea persoanelor implicate în vederea stabilirii situaţiei de fapt şi luarea măsurilor legale care se impun, potrivit legislaţiei în vigoare", a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa.

Captură Youtube