Dacia va participa, în calitate de constructor, la ediţia din 2025 a raliului Paris-Dakar cu un prototip care va funcţiona pe bază de combustibili sintetici produşi, la volanul căruia va fi multiplul campion mondial la raliu Sebastien Loeb.

Dacia a anunțat că va concura în raliul Dakar cu o mașină pe combustibili sintetici dezvoltați de compania Aramco din Arabia Saudită. La volan va fi multiplul campion de WRC Sebastien Loeb, dar și Cristina Gutierrez, a doua femeie din istorie care a câștigat o etapă în faimosul raliu. Oficialii Renault au spus în ultimul timp că acești e-fuels vor fi importanți pentru viitorul Dacia.

Denis Le Vot, CEO al Dacia brand, a anunțat luni că marca va participa din 2025 la raliul Dakar cu o mașină pe combustibili sintetici dezvoltați de Saudi Aramco, companie de energie evaluată la peste 2.000 miliarde dolari. Renault și Aramco au semnat acum câteva luni un parteneriat.

„Sinteza acestui tip de combustibil se realizează cu energie electrică regenerabilă. Pe întregul ciclu de producție, combustibilii sintetici au o amprentă de carbon inferioară celei a carburanților derivați din petrol. Raliul Dakar este terenul de testare ideal al acestei tehnologii pentru marca Dacia”, spun cei de la Renault.

Înainte de a se angaja în sezonul Dakar 2025, prototipurile Dacia vor fi testate, din 2024, în Raliul Marocului. În 2025, Dacia va participa la Raliul Dakar cu echipă de constructor, la categoria T1+.

În 2024 vor fi anunțate detalii despre mașină și, cel mai probabil, va fi vorba despre un Duster extrem de puternic. Doi piloți vor forma „team Dacia”, dintre care o femeie, Cristina Gutierrez (născută la Burgos, Spania), cu 14 ani experiență în sporturile cu motor. Ea este a doua femeie din istorie care a reușit să câștige o etapă la Raliul Dakar (în 2021), după Jutta Kleinschmidt (2005). Cristina Gutierrez a participat de șapte ori la raliul Dakar.

Al doilea pilot anunțat este celebru: Sebastien Loeb (echipa ProDrive), de nouă ori campion mondial consecutiv în WRC, între 2004 și 2012. „Este o aventură, concurezi timp de 15 zile, stai împreună zile întregi cu co-pilotul, uneori te pierzi în deșert și trebuie mereu să te concentrezi ca să fii cel mai rapid”, spune Sebastien Loeb.

„Nimeni nu știe cât vor costa combustibilii sintetici după 2035”, spune Denis Le Vot, dar Dacia va continua colaborarea cu Aramco pe domeniul e-fuels.Sébastien Loeb participă la Dakar din 2016. În 2021 el a condus vehiculul Bahrain Raid Xtreme Hunter proiectat și construit de preparatorul britanic Prodrive. Cooperarea dintre Sébastien Loeb și Prodrive va continua acum la volanul unui vehicul de competiție Dacia.

Prodrive, echupa britanică ce va colabora cu Dacia, este implicată în raliul Dakar și în campionatul de Rally-Raid din anul 2020 și a participat la ultimele trei raliuri Dakar cu vehicule concepute de propriile echipe, obținând locul al doilea în clasamentul general în 2022 și 2023 cu Sébastien Loeb, care face parte de acum din noua echipă Dacia.

Dacia a mai participat la competiții sportive, cu piloți celebri. Alain Prost a condus un Duster foarte puternic în 2009, în Alpii francezi, la Trofeul Andros.

Foto FACEBOOK