În ultimele zile ale lunii iulie, Sebastian Vettel și-a făcut cont pe Instagram și a anunțat, pe celebra platformă de socializare, că se retrage din Formula 1.

„Îmi anunț retragerea din Formula 1 la finalul sezonului 2022. Probabil că ar trebui să încep cu o listă lungă de oameni cărora să le mulțumesc, dar simt că este important să explic motivele din spatele deciziei. Iubesc acest sport, a fost punctul central al vieții mele de când îmi amintesc. Dar am o viață și în afara pistei. Pe lângă curse, mi-am creat o familie și iubesc să fiu alături de ea. Am și alte interese în afară de Formula 1. Pasiunea mea pentru curse și Formula 1 le fură mult timp și consumă multă energie. Nu mă mai pot dedica la fel cum am făcut-o până acum, așa cum cred că ar trebui, și în același timp să îmi îndeplinesc dorința de a fi un tată și un soț grozav.  Obiectivele mele s-au schimbat de la a câștiga curse și campionate la a-mi vedea copiii crescând, a le transmite valorile mele, a-i ajuta atunci când cad, a-i asculta atunci când au nevoie de mine și a nu fi nevoit să le spun rămas bun”, spunea Sebastian Vettel.

La doar câteva zile distanță, un alt veteran din Formula 1, Fernando Alonso, care are 41 de ani, a făcut și el un anunț: a semnat cu Aston Martin, pentru locul lăsat liber chiar de către Sebastian Vettel!