Ryan Giggs

 

RYAN GIGGS - CAPITANUL

Ryan Giggs (Manchester United) a fost selectionat in echipa olimpica a Marii Britanii la Jocurile Olimpice. Giggs va deveni al doilea cel mai vârstnic fotbalist care a jucat în competiția olimpică.

Ryan Giggs va avea la startul Jocurilor Olimpice de la Londra 38 de ani și 240 de zilei, fiind depășit la acest capitol doar de portarul guatemalez Ricardo Piccinini care la Seul în 1988 avea 39 de ani și 12 zile.

Marea Britanie va debuta în turneul olimpic de fotbal pe 26 iulie contra naționalei Senegalului și Giggs este așteptat printre titularii ineditei echipe a Regatului Unit.

 

JAMES MAGNUSSEN

 

JAMES MAGNUSSEN - FAVORITUL

James Magnussen este principalul favorit la castigarea medaliei de aur: are o cota de cota 2,25. El este urmat de Cesar Cielo Filho – cota 4,00 si Alain Bernard – cota 8,00.

Australianul Magnussen este campionul mondial en-titre al probei.

 

RENAUD LAVILLENIE

 

RENAUD LAVILLENIE - LIDERUL

Francezul este principalul favorit al probei de saritura cu prajina. Are o cota de 1,75 in timp ce urmatorul sportiv cotat cu sanse este B. Otto cu o cota de 6,50.

 

Nikola Karabatic

 

NIKOLA KARABATIC - INVINGATORUL

Handbalistul Nikola Karabatic, care a cucerit în 2011 titlul mondial cu naţionala Frantei şi pe cel de campion al Franţei cu echipa Montpellier, este câştigătorul trofeului "campionul campionilor" sportului francez în 2011, atribuit de cotidianul L"Equipe.

Cu 706 puncte acumulate, Karabatic a reuşit să-l devanseze în ancheta jurnaliştilor prestigiosului ziar de sport din Hexagon pe judoka Teddy Riner - 675 puncte şi pe pilotul de raliuri Sebastien Loeb - 505 puncte.

În vârstă de 27 ani, Karabatic a fost desemnat cel mai bun jucător al Mondialului de handbal desfăşurat în Suedia, unde naţionala Franţei a reuşit să-şi păstreze titlul. El mai are în palmares o medalie olimpică de aur, cucerită în 2008 la Beijing, două titluri mondiale şi două europene.

Karabatic s-a născut în Serbia, la Niş, mutându-se în Franţa împreună cu părinţii săi, când avea doar 3 ani şi jumătate. El este considerat în prezent cel mai mare star al handbalului mondial.

 

BRADLEY WIGGINS

 

BRADLEY WIGGINS - PRIMUL BRITANIC CARE SE IMPUNE IN TURUL FRANTEI

Bradley Wiggins a câștigat Turul Franței devenind primul ciclist din Marea Britanie care reușește această performanță. În vârstă de 32 de ani, Wiggins a devenit un rutier profesionist din anul 2002, dar perfomanţele sale în ciclismul rutier au fost limitate de implicarea în competiţiile de circuit până în 2007. După Olimpiada de la Beijing, 2008, el a decis să renunţe la ciclismul de circuit şi să se concentreze pe întrecerile pe şosea.

 

LEBRON JAMES

 

LEBRON JAMES - DUPA 20 DE ANI

Echipa de baschet a Statelor Unite, principala favorită la medalia de aur de la Londra iar omul ei numarul 1 este Lebron. Starul lui Miami Heat promite titlul olimpic. Si are si pe cine sa se bazeze: ii are alaturi de el in DREAM TEAM pe Bryant, Anthony si Durant.

 

TEDDY RINER

 

TEDDY RINER - CORP DE ELEFANT SI AGILITATE DE FELINA!

Are peste 2 metri si 130 de kilograme dar se misca intr-un fel incredibil! Teddy Riner este noua senzatie a categoriei grea in Judo. Si are doar 23 de ani.

 

USAIN BOLT

 

USAIN BOLT - CINE E SEFU"?

Usain Bolt este campionul olimpic en-titre in proba de sprint si recordman mondial pe distanţele de 100, 200 si 4 X 100 de metri.

 

MICHAEL PHELPS

 

MICHAEL PHELPS - ULTIMA BATALIE

Campionul. Cel mai bun. Omul perfect. Michael Phleps s-a născut în1985 şi a devenit cel mai de succes atlet la Jocurile Olimpice de la Atena şi Beijing, când a câştigat un total de 16 medalii olimpice - 6 de aur şi două de bronz în 2004 şi opt de aur în 2008.

 

ROGER FEDERER

 

ROGER FEDERER - REGELE

Roger Federer a bifat de curand a 287-a saptamana pe prima pozitie a clasamentului ATP. Vechea performanta ii apartinea lui Pete Sampras - 286 de saptamani.

Roger Federer mai conduce la un capitol, cel al titlurilor de Grand Slam castigate - 17.