Eleanor” e cel mai cunoscut Ford Mustang din istorie. A facut cariera in blockbuster-ul “Dispari in 60 de secunde” si a declansat un adevarat tsunami printre americani. Toti proprietarii de Mustang-uri clasice s-au grabit sa le transforme in “Eleanor”. 

Ford Mustang Eleanor - 6

Originalul e un Ford Mustang din 1967, modificat, cu un V8 de 5,7 litri de 400 CP. E faimos in special pentru flacarile scoase de esapament si celebrul buton “Go, baby, go!”

Ford Mustang Eleanor - 5

Pentru filmul din 2000 au fost create 11 masini, dintre care doar 3 erau functionale. Doua din ele au fost distruse in timpul filmarilor, iar ultimul model ramas a fost vandut la o licitatie de la Indianapolis pentru 1.100.000 de dolari. Inainte de a fi pusa in vanzare, “Eleanor” a apartinut unui colectionar privat. Noul proprietar a primit si un certificat de autenticitate, alaturi de o placheta cu seria masinii.

Ford Mustang Eleanor - 2

Masina condusa de Nicholas Cage in film a fost construita de echipa designerului Chip Foose. Vedeta din film e de fapt o replica Shelby bazata pe Mustang-ul Fastback din ’73. De fapt, originalul construit pentru filmul din 1974 e si singurul Mustang din istorie care a fost mentionat pe genericul vreunui film.

Ford Mustang Eleanor - 3