MINI adora sa sarbatoreasca totul, dar de data asta chiar are cu ce se lauda. Vorbim de victoria in Raliul Dakar unde Stephane Peterhansel a obtinut al 11-lea trofeu. E pentru a doua oara cand francezul castiga cel mai greu raliu din lume la bordul unul MINI ALL4 Racing. Cu ocazia asta, MINI va lansa saptamana viitoare la Salonul Auto de la Geneva o masina in serie limitata cu unul din cele mai lungi nume posibile: MINI John Cooper Works Countryman ALL4 Dakar Winner 2013.

MINI JCW Countryman ALL4 - 5

Lasam la o parte numele intreg. E cam lung pentru o adevarata bomba pe roti! Una care emana motorsport din toate imbinarile! MINI JCW Countryman Dakar Winner 2013 s-a nascut intre nisipuri, dar originea sportiva nu se regaseste doar sub capota ci si in design. Sasiul tubular adaposteste o mica bestie, motorul de 1,6 litri turbo, de 218 CP si un cuplu de 280 Nm, acelasi care alimenteaza si Countryman-ul standard de la John Cooper Works. Toata herghelia de cai ajunge la roti prin sistemul ALL4. Acest MINI cu nume MAXI poate accelera de la 0 la 100 km/h in 7 secunde.

MINI JCW Countryman ALL4 - 10

John Cooper Work s-a ocupat in detaliu si de partea de design. Semnatura pilotului de raliuri apare pe masina alaturi de logo-ul Dakar. Exteriorul vopsit in negru mat contrasteaza energic cu dungile racing de culoare verde fosforescent, aceeasi pe care a purtat-o si masina lui Peterhansel in lupta cu dunele din desert. Mai mult, cele 11 modele vor avea portierele inscriptionate cu numarul de concurs al pilotului, 302. Agresivitatea de masina de raliu e temperata putin de proiectoarele montate in spoiler si de rotile de 19”.

MINI JCW Countryman ALL4 - 12

Interiorul e putin mai subtil. Contrastul negru-verde iti sare si si aici in ochi. Burduful schimbatorului de viteze si covorasele sunt cusute cu verde. Cu aceeasi culoare e brodat logo-ul castigatorului pe scaune si tetiere. Numarul de serie apare desupra compartimentului pentru manusi.

MINI JCW Countryman ALL4 - 4

MINI JCW Countryman ALL4 e Doar 11 masini vor fi produse, cate una pentru fiecare dintre trofeele lui Peterhansel in cel mai dur raliu de pe Pamant. Mai mult, MINI-ul va fi vandut exclusiv in Franta, patria lui Peterhansel.