A venit vara și merge să ne răcorim cu o socată sau o înghețată cu puțin alcool!! Dar oare riscăm să rămânem fără permisul de conducere?! La această întrebare ne răspunde Tavi Perțea.

Polițistul-vedetă a făcut recent pe YouTube un experiment cu etilotestul pentru a vedea ce alcoolemie indică aparatul în cazul în care consumăm socată sau o înghețată cu cremă de whisky.

Polițistul din Bihor a atras atenția asupra riscurilor pe care le implică consumul unor astfel de alimente înainte de a te urca la volan.

„O să facem experimentul cu aparatul alcooltest să vedem dacă iese pozitiv dacă ai băut un pahar de socată. Socata are deja 3 zile de când am stors-o şi a mai stat vreo 3 zile la fermentat. Flori de soc, apa şi lămâie. Sigur nu conţine alcool. 0,25 , frate... Rămâneam fără permisul de conducere. Contravenţie, amendă 1350 lei”

Acesta a băut un pahar de socată și apoi a suflat în alcooltest. Aparatul a indicat o alcoolemie de 0,25, ceea ce înseamnă că poți rămâne pieton dacă ești prins în trafic. După aproximativ 5 minute, Perţea a suflat din nou în aparat, iar acesta a indicat 0,00.  

Ulterior, după ce acesta a mâncat o înghețată cu cremă de whisky a suflat în alcooltest, iar aparatul a indicat o alcoolemie de 0,22. La 5 minute după ce terminat înghețata, polițistul a suflat din nou în aparat, iar rezultatul a fost 0,00.

Specialiștii recomandă șoferilor să aștepte cel puțin 30 de minute sau chiar o oră după consumul de alimente care conțin alcool, pentru a evita rezultatele înșelătoare în testele cu aparatul alcooltest. În caz contrar, aceștia pot primi sancțiuni și amenzi considerabile.

Captură video