Numele Sergio Pininfarina e strans legat de Ferrari. Colaborarea intre cele carosierul italian si Ferrari a inceput acum 60 de ani, iar ultima creatie Pininfarina omagiaza si aceasta legatura. Conceptul poarta totodata si numele fondatorului companiei, cel care timp de 40 de ani a fost responsabil pentru unele din cele mai frumoase masini din lume.

Pininfarina Sergio - 1

Pininfarina Sergio e construita pe platforma Ferrari 458 Spider si e de fapt o interpretare moderna a legendarelor barchetta italienesti (masini de curse in doua locuri, fara parbriz sau alte elemente de care te poti lipsi). Designul exprima spiritul celor mai bune creatii facute de Pininfarina pentru Ferrari in anii 60 si 70.

Pininfarina Sergio - 2

Ca si masinile din care se inspira, Pininfarina Sergio a socat la Salonul Auto de la Geneva. Conceptul nu are un parbriz, acesta fiind inlocuit de un deflector aerodinamic, amplasat pe capota, care ii fereste pe cei doi pasageri de turbulente. Soferul si pasagerul vor fi protejati insa si de castile create special, in doua nuante, rosu si negru, la fel ca paleta de culori a conceptului. Partea frontala si in special farurile sunt inspirate de modelul Dino Berlinetta Speciale din 1965, alaturi de care Sergio a impartit standul Pininfarina de la Geneva. Proiectoarele cilindrice LED sunt incastrate in blocuri de aluminiu si protejate de o suprafata din plexiglas care creaza o lumina difuza.

Pininfarina Sergio e totusi mai rigid decat 458 Spider, iar acceleratia pana la 100 km/h se face in 3,4 secunde. Viteza maxima pe care o poate atinge conceptul prezentat la Geneva e de 321 km/h.

Pininfarina Sergio - 6

Desi Sergio a fost dezvoltat pe platforma unei masini de serie, seful designerilor de la Pininfarina spune ca va fi produsa eventual doar in serie limitata la cateva unitati. E totusi un concept de care Sergio Pininfarina ar fi fost mandru, unul ce „exprima valorile estetice care l-au inspirat intotdeauna: puritatea liniilor, armonia si echilibrul formei”, asa cum a marturisit fiul sau, Paolo.