Americanii au prezentat anul trecut un Mustang Shelby de 1.000 de cai putere. Era a 50-a aniversare a celor de la Shelby. De parca nu ar fi fost de ajuns atatia cai, tunerii vor sa dezvaluie la New York cea mai puternica versiune de serie.

Ford Shelby - 4

Cel mai dopat Shelby creat vreodata va avea nu mai putin de 1.200 CP!. Adica fix cat un Bugatti Veyron si s-ar putea sa nu treaca prea mult timp pana cand vom vedea o cursa de un sfert de mila intre ele. Toata puterea va veni de la un motor V8 de 5,8 litri, modificat pana in panzele albe. Sistemul de supraalimentare si cel de racire au fost regandite pentru a putea face fata monstrului de sub capota. Suspensia a fost si ea modificata, iar franele sunt acum mai mari, ca sa poata opri in siguranta cei 200 CP in plus.

Ford Shelby - 1

Ford nu a publicat deocamdata datele de performanta. O vor face, probabil, la Salonul Auto de la New York, cand s-ar putea sa-i lase pe americani sa se minuneze de urletul bestiei de 5,8 litri. Cei 200 de cai putere in plus costa insa de trei ori mai mult decat un Mustang GT500. Kit-ul de upgrade are un pret de 119.300 de euro, la care se adauga si pretul masinii de baza, inca 42.000 de euro.

Ford Shelby - 5

Ford Shelby - 2