Kia Provo e numele noului concept care ar trebui sa rivalizeze cu Mini Coupe. Coreenii au incercat sa tina totul secret pana la prezentarea de la Salonul Auto de la Geneva, dar tot au scapat pe internet cateva fotografii spion, intre timp.

Provo este un studiu de design pentru un hatchback sportiv in trei usi. Sau un „nou concept urban, care te duce cu gandul la o masina de curse”, daca ar fi sa ne luam dupa descrierea Kia. Celelalte detalii ne sunt inca necunoscute, dar mai e foarte putin timp pana la Geneva.

Kia Provo - 5

Pana atunci, trebuie sa recunoastem ca masina arata senzational. Exteriorul este musculos si plin de dinamism, desi e putin probabil sa regasim partea frontala si in versiunea de serie (daca va exista vreodata si o versiune de serie).

Kia Provo - 6

Interiorul pastreaza acelasi aer de sportiva spartana. Totul este imbracat in Alcantara. Cusatura materialului de pe scaune si consola creeaza forme geometrice asemanatoare diamantelor, ce contrasteaza cu formele rotunde pe care le regasim in bord. In interior este loc pentru 4 pasageri, dar, judecand dupa forma exterioara, banuim ca in spate ar trebui sa stea copiii sau doi adulti mai scunzi.