Ion Țiriac are o avere impresionantă, care se ridică la suma de 1, 4 miliarde de dolari. Și cum banii nu sunt o problemă, afaceristul recunoaște că are "mici capricii" pe care și le satisface. El este fascinat de automobilele de epocă și de avioane. 

Ion Țiriac este pasionat de bolizii de lux. Fostul sportiv are o colecție impresionantă de mașini, iar în anul 2016 a decis să inaugureze un salon în care este expusă o mare parte dintre vehiculele pe care le deține.   

În colecţia sa de maşini se află între 350 şi 400 de modele, iar cel mai valoros este un Rolls-Royce Phantom IV, cu care a câştigat concursuri atât în America, cât şi în Europa.

"Eu am început treaba cu mașinile foarte târziu, din păcate, pentru că dacă o începeam ca lumea, eram foarte avut în ziua de astăzi, pentru că mașinile astea s-au însutit la preț în ultimii 50 de ani, pe de o parte. Pe de altă parte, nu am cumpărat nimic decât ceea ce îmi place. N-am cumpărat din punct de vedere economic, să zic că pe asta o cumpăr, pentru că mâine o vând. N-am vândut una în 30 de ani pot, nu pot să vând vreo 40 care n-am curaj să mă apuc să le repar. (...) Cred că sunt undeva între 350-400 de mașini. Cea mai valoroasă probabil că este totuși acest Rolls-Royce Phantom IV, care a câştigat cel mai mare concurs de mașini clasice de epocă în Statele Unite", a declarat Ion Țiriac.

 Ion Țiriac pilotează propriile avioane

Miliardarul este pilot cu acte în regulă și din anul 1997 are propria companie aviatică. Compania Tiriac Air este cel mai prestigios operator charter specializat în servicii VIP și corporate. Este singură companie aeriană privată din România care deține un terminal business.

Ion Țiriac: „Pilotez mai mult decât un pilot TAROM!” 

"Vorbind de avioane, e singurul lux care mi-l permit în lumea şi fără de care n-aș putea să fiu astăzi în Italia, poimâine în Germania, pe urmă mă duc în Spania. Ăsta e singurul lux, că cu bicicleta nu pot să mă duc, trotinete cu motor nu erau pe vremea mea, așa că nici cu aia nu știu cum să umblu. Eu le pilotez pe toate ale mele și pilotez mai mult decât un pilot la TAROM. Am încercat să zbor cu 2-3 odată și imposibil, vă spun. Şi, atunci, am avioane care nu sunt ale mele, sunt ale companiei. Dar eu în general zbor cu ăsta mai mare, că îmi place mai mult. Am unul care e numai pentru Africa, care este extraordinar, ca aterizează pe orice, pe terenul de fotbal, unde vrei."

Foto Facebook