Italia e tara in care chiar si o simpla linie te poate ridica in elita designerilor sau te poate cobori in infernul ratatilor. De data asta vorbim de un caz fericit, Carrozzeria Touring Superleggera.

Italienii vor straluci pentru a treia oara la Salonul Auto de la Geneva. Vedeta lor e Alfa Romeo Disco Volante. Conceptul aduce un tribut pentru clasica Alfa Romeo din 1952, cunoscuta si sub numele plictisitor 1900 C52. Pana acum, din mana tunerilor au iesit modele unul si unul: Bentley Flying Star Superleggera, Maserati Quattroporte Bellagio Fastback sau tot un Maserati, Coupe GranSport (devenit A8GCS Berlinetta).

Alfa Romeo Disco Volante - 5

Disco Volante e insasi esenta scolii italiene de automobile. Masina a vazut lumina reflectoarelor si anul trecut, la Geneva, insa revine in 2013 in forma complet functionala. Creatia italienilor e un coupe cu doua locuri si motor amplasat frontal, care va fi construit in serie limitata, doar pentru colectionari si fanii entuziasti. Cand spun asta, italienii dau un indiciu si asupra pretului, care va fi, cu siguranta, unul piperat. Constructia are ca baza Alfa Romeo 8C Competitione, de unde va lua sasiul, motorul V8 de 450 CP, transmisia si sistemele electrice. Chiar si Ferrari sau Maserati ar fi mandre sa vada un Disco Volante, pentru ca cele doua marci au dezvoltat motorul de 4,7 litri, cuplat unei cutii secventiale cu padele si diferential cu alunecare limitata.

Alfa Romeo Disco Volante - 3

Liniile sport ale Disco Volante sunt pronuntate si, in acelasi timp, tentante, capabile sa provoace emotii puternice chiar de la prima vedere. Plafonul panoramic si geamurile in forma de lacrima continua coerent cu spatele musculos si ferm, dar fidel intr-o mare masura modelului de acum 61 de ani. Caroseria va fi construita in totalitate din aluminiu si fibra de carbon. Disco Volante nu va fi singura Alfa de la Geneva. Italienii vor prezenta Alfa Romeo 4C, dar si IED Gloria.