O singura masina putea pune in umbra noul Jaguar XJR de 542 de cai putere, la New York. Din pacate pentru ei (sau din fericire, depinde cum vrei sa privesti lucrurile), rivalul XJR-ului e tot un Jaguar! Divizia de performanta a marcii britanice a sarbatorit 25 d eani de existenta cu mare stil. Englezi au prezentat la New York un Jaguar XKR-S GT de 550 CP!

Jaguar XKR-S GT - 9

Americanii i-au gasit repede numele potrivit ,„XK-ul extrem de strada” si s-au grabit sa vada cat de mare si de fioros e motorul. Au avut insa o surpriza. Jaguar nu a modificat aproape deloc V8-ul de 550 de cai si 680 Nm, dar a venit cu un bodykit care imbunatateste grav performantele aerodinamice. Capota noua, prizele de aer, splitter-ul frontal si formele arcuite ofera o forta incredibila de apasare – 145 kg. Franele ceramice sunt si ele o premiera pentru Jaguar.

Jaguar XKR-S GT - 2

Caroseria e toata din fibra de carbon, exceptand noul difuzor de aer si eleronul imens din spate, care sunt construite din aluminiu. Raspunsul suspensiei a fost modificat cu 68% pe fata si 25% pe spate, fata deun XKR-S standard. Evacuarea e si ea modificata. Uite aici cum se aude Jaguarul XKR-S GT!

Jaguar XKR-S GT va fi cel mai greu de gasit model de performanta al companiei britanice. Englezii vor limita productia la doar 30 de modele si toate sunt dedicate pietei nord-americane. Dintre ele, 25 vor ajunge in SUA, iar restul de 5 in Canada.

Jaguar XKR-S GT - 6

Jaguar XKR-S GT - 7