Kia a primit o noua eroina. Varianta inspirata de Femeia Fantastica a fost prezentata la Salonul Auto de la New York. Kia Wonder Woman Sportage e ultima din seria de 8 masini inspirate de supereroi. Personal, noua ne cel mai mult ne place de varianta Superman.

Kia Wonder Woman - 2

Ultima creatie in colaborare cu DC Entertainment vine cu un nou bodykit, vopsit in clasicele culori rosu si albastru, dar si cu cateva stele “imprumutate” de la eroina noastra. Simbolul Femeii Fantastice e si el integrat in grila frontala. Acelasi logo apare si pe scaunele in ton cu celebrul costum. Coreenii chiar s-au gandit la toate! In spate au instalat si un set complet care te poate transforma instant in...Femeia Fantastica! Sau, mai bine nu! Mai degraba lasa-ti iubita sa faca asta!

Kia Wonder Woman

Spuneam la inceput ca cei de la Kia nu-si vad capul de treaba. Tot la Salonul Auto de la New York au prezentat si noua Kia Soul.

Kia Soul - 6

Designul e inspirat de conceptul Track’ster. De data asta, americanii au admirat o masina aproape complet regandita. Interiorul e nou, cu materiale mai soft si un bord redesenat cu accente negre. Pasagerii din fata se pot bucura acum de mai mult spatiu si mai putin zgomot inauntru.

Kia Soul - 2

Vor exista doua motorizari pentru SUA. Una pe benzina, de 1,6 litri si 128 CP si un diesel de 2 litri si 162 CP. Europenii nu se vor bucura de motorul de doi litri, care ar putea fi inlocuit de unul mai mic, de 1,6. Pretul de pornire se va situa peste 15.000 de euro, iar primele modele vor putea fi livrate spre sfarsitul anului.

Kia CUB - 3

In cealalta parte a lumii, la Salonul Auto de la Seul, Kia a adus un concept coupe in patru usi. Termenul e mai degraba impropriu, deoarece Kia CUB arata mai mult a sedan cu profil de coupe. Masina e toata numai un zambet! Portierele spate se deschid ca la Rolls-Royce, iar accesul la interior se face incredibil de usor, din cauza eliminarii traditionalului montant B.

Kia CUB - 5

Coreenii au luat ca punct de referinta conceptul din 2007, Kee 2+2. Motorul e insa nou. Un benzinar 1,6 turbo in patru ciclindri, care dezvolta 201 CP. Din pacate insa, CUB-ul Kia va ramane la stadiul de concept. Coreenii au anuntat ca nu au de gand sa faca din el o masina de serie. Nici macar una in editie limitata.

Kia CUB - 6