Romanii au o vorba pe care o putem adapta perfect in situatia noastra. Pentru ca acest Fiat Cinquecento e “mic la stat, mare la….motor”! Proprietarul lui nu s-a multumit cu motorul standard si i-a pus unul de 3,2 litri de Porsche. Probabil, Fiat-ul nu prea “tragea”, asa ca omul a trecut la lucruri serioase si a instalat un V6 de 3 litri si 500 CP, provenit de la un Ferrari. 

Fiat Cinquecento V12 - 6

Crezi ca s-a multumit cu atat? Nici vorba, pentru ca a revenit la tunerii de la Oemmedi Mechanics cu o noua problema. “Dom’le, masina nu trage si pace! Imi trebuie mai multa putere!” Si baietii s-au apucat de treaba! Au dat jos motorul de Ferrari si au pus unul de…Lamborghini! Pe langa micutul Fiat, noul motor e un adevarat monstru: un V12 de 6,2 litri si 580 de cai putere! Motorul care in mod normal sta pe un Murcielago, ocupa acum aproape jumatate din micutul Fiat.
Nici masina nu a scapat neatinsa. Ca sa incapa centrala nucleara de 580 CP, Fiatul 500 a fost modificat grav. A primit un bodykit atat de lat incat soferul abia mai poate controla masina. Dar sunetul motorului face toti banii:

Acum se naste urmatoarea intrebare. Tu ai vrea sa ai o bestie care se aude senzational dar nu se poate conduce, sau o masina cuminte si manevrabila?

Asa s-a transformat acest Fiat in bestia de 500 de cai putere:

Fiat Cinquecento V12 - 2

Fiat Cinquecento V12 - 3

Fiat Cinquecento V12 - 9

Fiat Cinquecento V12 - 10

Fiat Cinquecento V12 - 11

Fiat Cinquecento V12 - 12

Fiat Cinquecento V12 - 1

Fiat Cinquecento V12 - 7

Fiat Cinquecento V12 - 6

Fiat Cinquecento V12 - 4