Model S a obţinut un scor general maxim de cinci stele şi un punctaj similar la toate subcategoriile, potrivit unui articol apărut în Bloomberg Businessweek.

"Dintre toate vehiculele testate, respectiv toate modelele aprobate pentru vânzare în Statele Unite, Model S a stabilit un nou record, cu cea mai mică probabilitate de rănire a ocupanţilor", se arată într-un comunicat al Tesla.

Mai mult decât atât, Tesla a pus în dificultate echipamentele şi întregul proces de testare.

Astfel, în timpul testului de rezistenţă la presare a acoperişului, echipamentul s-a defectat. Potrivit companiei, testul arată că Model S "ar rezista fără să se deformeze dacă deasupra lui ar fi puse cel puţin alte patru vehicule Model S încărcate la capacitate maximă".

"Comunicatul de presă al Testa este tipic pentru Elon Musk (fondator şi CEO al Tesla Motors - n.r.). Are flerul unui showman, multă bravadă, amestecată cu un pic de fizică", comentează Ashlee Vance, autorul articolului din Businessweek.

 

În urma comunicatului Tesla, pe Tweeter au apărut şi comentarii ironice la adresa companiei.

"Numărul incilor nu a putut fi măsurat, din cauza forţelor mentale ale lui Musk care au stricat echipamentul de testare", a postat pe Tweeter Dan Frommer, specializat în domeniul tehnologiei.

Există totuşi şi un element serios în toate acestea, potrivit lui Vance, şi anume faptul că Tesla a apărut din nimic, acum zece ani, şi s-a impus în stil mare în Detroit.

Automobilul Model S este scump, iar Tesla mai are până să dovedească faptul că poate fi o companie profitabilă pe termen lung. Automobilul a obţinut însă cel mai mare scor la testele pentru siguranţă, precum şi premii prestigioase în industria de profil.

Musk a explicat în comunicat şi unele dintre motivele pentru care maşina este atât de sigură. Unul este că nu are un motor voluminos sub capotă, plin de carburant. În schimb, în partea din faţă este portbagajul care atenuează eventualele şocuri, iar motorul electric este montat în partea din spate.

Şeful companiei a mai arătat că Model S s-a comportat substanţial mai bine şi la testul de rostogolire, toate celelalte vehicule de top având performanţe cu 50% mai slabe.

 

În timpul testelor efectuate la facilitate independentă, Model S nu s-a răsturnat prin metodele obişnuite şi a fost nevoie de mijloace speciale pentru a provoca rostogolirea. Motivul este că bateria este montată sub podea, oferind un centru de greutate foarte jos.

Compania nu a precizat care au fost mijloacele speciale prin care a fost răsturnată maşina. Din acest motiv, autorul articolului se întreabă dacă Musk a agăţat Model S de una dintre rachetele sale SpaceX.