Un studiu neobișnuit a fost realizat în Marea Britanie. Oamenii de știință au găsit legătura dintre mașina condusă și nivelul de inteligență al șoferului.

Un studiu comandat de portalul ScrapCarComparison.co.uk a invitat 2.000 de persoane să răspundă la o serie de întrebări pentru a realiza o legătură între coeficientul de inteligență și mașina condusă zilnic.

Șoferii autoturismelor Skoda sunt cei mai inteligenți 

Rezultatele sunt surprinzătoare și arată că şoferii de Skoda sunt cei mai inteligenţi. De precizat că între mărcile vizate nu se află și Dacia.

Cercetarea a arătat că șoferii Skoda au fost cei mai inteligenți dintre cele 22 de mărci de mașini incluse în studiu, cu un scor mediu IQ de 99. 

Astfel, studiu a arătat că cei mai destepți oameni conduc modele: Skoda, Suzuki, Peugeot, Mini și Mazda și optează pentru mașinile pe benzină, în detrimentul celor hibrid, diesel și electrice.

Studiul a mai arătat că cei care deţin un număr de înmatriculare personalizat au avut un scor IQ mai mare. 

Cercetătorii au fost atenți și la culoarea mașinii, astfel că cei mai inteligenți oameni din lume conduc mașini albe, gri, roșii, albastre și negre. La polul opus sunt cei care deţin o maşină de culoare verde.

În urmă cu doi ani, cercetătorii britanici au descoperit că cei mai psihopați șoferi sunt cei care dețin BMW sau Audi. 

Foto Imago