Cand spui supermasini, te gandesti la tari precum Italia, Marea Britanie sau Germania. Nicidecum Argentina, renumita mai degraba pentru super pilotii pe care i-a dat de-a lungul timpului. Dar pana si Juan Manuel Fangio sau Alejandro de Tomaso si-ar fi dorit sa puna mana pe Bucci!

Bucci Special - 4

Da, stim, in romana numele nu suna prea fericit! Dar zambetele infundate ar trebui sa se transforme intr-unele de admiratie pentru Bucci Special, proiectul lasat cu limba de moarte de un alt pilot argentinian de Formula 1, Clemar Bucci.

Bucci Special - 3

Pana si Horacio Pagani (tot argentinian) si-ar dori o astfel de masina. Nu mai spunem de Messi, care abia asteapta sa iasa prima versiune de serie, ca sa poata pune mana pe ea. Bucci Special e supermasina care duce mai departe mostenirea argentinienilor. Clemar a murit in 2011, dar proiectul sau a continuat si Bucci Special va debuta saptamana asta la Salonul Auto de la Buenos Aires.

Bucci Special - 2

Scuderia Bucci a dat foarte putine detalii despre speedster-ul in doua usi si fara parbriz. Masina e construita pe un sasiu tubular, iar caroseria din fibra de carbon are putin peste 4 metri lungime. Desi arata putin ciudat, Bucci Special vine cu un motor imens – V12 de 7,3 litri si 600 de cai putere, dezvoltat in colaborare cu AMG. Transmisia automata cu 6 rapoarte provine de la Pagani Zonda. Argentinienii nu au dezvaluit datele de performanta si nici pretul, dar au anuntat ca au deja o lista lunga de doritori.

Bucci Special - 1

Bucci Special - 5

Bucci Special - 6