Accident la Raliul Mureșului. Doi copii au fost răniți după ce mașina pilotată de Mihai Leu a intrat într-un gard de protecție. 

La raliul de la Târgu Mureș s-au întrecut 25 de piloți care au alergat pe un circuit stradal de 1,8 km. Etapa face parte din Campionatul Național de Super Rally.

Pe ultima manșă a etapei a doua din Campionatul Național de Super Rally, care a avut loc la Târgu Mureș, pilotul Mihai Leu a pierdut controlul prototipului Radical SR8 și a lovit un gard de protecție. Doi copii, frați, aflați alături de mama lor chiar lângă gard au avut nevoie de scurte îngrijiri medicale, însă nu au necesitat transport la spital și nici internare.

Mihai Leu nu a necesitat îngrijiri medicale, viteza la impact fiind foarte mică.

Pilotul regretă incidentul

„Am pierdut pur și simplu controlul mașinii, nu am putut să o controlez până la capăt. Îmi pare rău, au fost doi copii. Am vorbit, unul dintre ei are o rană la picior, are o tăietură”, declarat Mihai Leu după cursă.

Imediat după cursă, Mihai Leu i-a invitat pe aceștia la masă și chiar le-a oferit acestora trofeele pe care el le-a câștigat la etapa de la Târgu Mureș.

În urma incidentului, Federația Română de Automobilim Sportiv a deschis o anchetă pentru a vedea circumstanțele în care s-a produs incidentul.

Primarul din Târgu Mureş a anunţat că nu vrea să mai permită organizarea raliurilor în oraş

Primarul municipiului Târgu Mureş, Soos Zoltan, a anunţat că nu va mai permite organizarea acestei competiţii în oraş şi nici a altora similare.

"Siguranţa copiilor noştri este cea mai importantă! În niciun caz nu voi mai permite organizarea Super Rally sau a unor evenimente similare în Târgu Mureş. Accidentul din această după-amiază a dovedit că, deşi organizatorii iau toate măsurile de precauţie, pericolul nu poate fi exclus. Unul dintre concurenţi a părăsit traseul stabilit, s-a izbit de gardurile metalice, iar doi copii au fost răniţi. Poliţia a deschis o anchetă penală în acest caz. În calitate de primar, solicit autorităţilor competente informaţii cu privire la acest incident", a scris primarul Soos Zoltan pe Facebook.

Foto  Federația Română de Automobilim Sportiv