De la alegeri dificile până la gestionarea surprizelor de pe drum, mașinile fără șofer trebuie să învețe, la fel ca oamenii, cum să facă față nu numai condusului zilnic, ci și acelor momente neașteptate care ne pot lua prin surprindere.

Mașinile autonome pot fi mult mai pricepute la condus decât mulți oameni, dar și acest lucru se învață. Dar ce se întâmplă când poliția oprește o mașină fără șofer?

Mașinile fără șofer sunt pregătite să poată gestiona în siguranță provocările care apar pe șosele, cel puțin așa susțin companiile producătoare.

În prezent, mai multe mașini autonome se află pe străzile unor orașe din SUA. Recent în San Francisco, o mașină autonomă Chevrolet Cruise a fost oprită de poliție. Mașina nu avea niciun om înăuntru, iar inițial omul legii a fost vizibil surprins. Ba mai mult, după ce inițial a oprit, a pornit și a mai mers câțiva metri, spre uimirea și râsetele celor care au văzut scena.

Video-ul a stârnit discuții aprinse

Poliția a oprit mașina deoarece avea o problemă cu farurile, erau stinse pe timp de noapte. Când oraganele de poliție au ajuns lângă vehicul acesta a pornit de lângă polițiști și s-a parcat câțiva metri mai încolo. Trecătorii care au fost martori la scenă s-au amuzat teribil și au făcut comentarii savuroase. 

Compania Cruise spune că mașina sa autonomă s-a comportat așa cum era programată

Conform Cruise, mașina s-a comportat exact așa cum trebuia, compania menționând și faptul că nu a fost necesară o amendă în această situație. Mai mult, compania susține că este în strânsă comunicare cu poliția din San Francisco și că există un număr de telefon pe care ofițerii îl pot suna pentru a notifica reprezentanții companiei:

„Avem mai multe detalii: vehiculul nostru autonom a oprit la semnalele vehiculului de poliție și a oprit apoi în cel mai apropiat loc sigur, așa cum trebuia. Un ofițer a contactat personalul Cruise și nu a fost necesară o amendă. Lucrăm îndeaproape cu SFPD pentru a le explica modul în care să interacționeze cu vehiculele noastre, având inclusiv o linie telefonică dedicată pe care o pot apela în astfel de situații.”

Captură video