N-au trecut nici doua luni de cand coreenii au prezentat la Detroit noul Genesis, ca Hyundai vine deja cu un concept care prefateaza urmatoarea generatie. Hyundai HND-9 e numele venit parca din Star Trek, sa ne arate noua, pamantenilor obisnuiti, cat de geniali sunt designerii din Coreea. Conceptul va fi prezentat la Salonul Auto de la Seul, care coincide cu cel din New York, deci sunt toate sansele sa fie trecut cu vederea. De asta s-a temut si cel mai mare constructor din Coreea. Hyundai s-a asigurat astfel ca nu vom rata o asemenea minunatie, mai ales ca HND-9 va defini “urmatoarea generatie de coupe sport de lux”, dupa cum spun coreenii. Pe intelesul nostru, asa ar putea arata noua generatie Hyundai Genesis Coupe!

Hyundai HND-9 - 1

Numele nu te da pe spate. “HND” vine simplu, de la Hyundai, iar cifra “9” inseamna ca avem in fata al noualea concept al studioului de design din Namyang. Insa, pe cat de fada e denumirea, pe atat de spectaculoase sunt liniile fluide ale masinii, accentuate de extremitatile dinamice. Lipsa montantului B si amplasarea celorlalti dau impresia ca plafonul e suspendat. In acelasi timp, grila hexagonala si spoilerul spate accentueaza agresivitatea masinii. Mai ciudat e insa modul de deschiere a portierelor tip fluture, care ar putea pune ceva probleme soferilor inalti. Probabil, vor ramane insa doar la stadiul de concept.

Hyundai HND-9 - 5

Pana si interiorul arata SF, toate elementele fiind focalizate pe sofer, in incercarea de a-l integra cumva in spatiul masinii. Nu uitati ca Hyundai Genesise totusi prima masina din lume capabila sa inteleaga gesturile soferului cu ajutorul camerelor montate in parbriz.

Hyundai HND-9 - 3

Sub capota, conceptul HND-9 ascunde un V6 turbo de 3,3 litri care dezvolta 362 CP. Puterea e transmisa la rotile spate printr-o cutie automata cu 8 rapoarte. Deocamdata acestea sunt toate detaliile despre noul HND-9, dar coreenii promit ca vor oferi informatii suplimentare pe 29 martie, cand se va deschide Salonul Auto de la Seul.

Hyundai HND-9 - 2