Minunea se va intampla pe 5 martie, la Geneva, cand Rolls-Royce promite ca “lumea se va opri in loc”. Daca saptamana trecuta, compania anunta ca va invia numele “Wraith” si ne dadea o sigla invaluita in ceata, acum avem ceva mai…consistent. Tot din ceata s-a ivit si al doilea teaser, profilul noului model, pe care-l poti descoperi in minisite-ul oficial.

Rolls-Royce Wraith

Numele nu e nou, din moment ce Rolls-Royce a ales denumirea “Wraith” folosita pentru modelul din anii 1938-1939. Si se inscrie in preferintele marcii britanice, dupa Phantom si Ghost.

Noul Wraith va fi construit pe platforma scurtata a actualului Ghost, deci se va baza pe platforma Seriei 7 de la BMW. Britanicii promit ca va fi “cea mai sportiva masina a marcii, una care va face din Rolls-Royce marca suprema de lux in ultimii 108 ani”. Cel mai probabil, noul model va avea un V12 twin-turbo de 6,6 l si 608 CP, capabil sa atinga suta in mai putin de 4,7 secunde.

Rolls-Royce Wraith

Masina camuflata a fost filmata de jurnalistii de la Worldcarfans in timpul testelor de la Nurburgring, unde, din pacate, nu s-a comportat deloc bine.