Chinezii sunt cunoscuti in intreaga lume pentru capacitatea de a copia. Au reusit sa uimeasca cu aceasta politica intreprinsa in plan comercial de mai bine de cativa zeci de ani. Totusi, o sa va intrebati de ce am adus in discutie subiectul acesta cand defapt trebuie sa vorbim despre spaniolii de la Seat si lansarea noului Toledo.

Dupa ce am asistat anul trecut la inselarea unor asteptari cu modelul Exeo, model care copiaza aproape fidel "vechiul A4" de la Audi, asistam si dupa aproape un an la o noua "inovatie" marca Seat.

Aproximativ ca in cazul chinezilor, spaniolii de la Seat au lansat noul Toledo care este defapt „vechiul Volkswagen Passat". "Regulamentar" am spune, mai ales pentru o companie care se promoveza sub sloganul „Auto emocion”.

Daca vrem sa fim obiectivi atunci trebuie sa spunem ca noul Toledo este o berlina corecta si moderna. La prima vedere arata bine este spatioasa, portbagajul este de tip hayon ca si in cazul hatchback-urilor si pare ca cel putin dupa forma traditionala, clasica de berlina, se aseaza ok pe sosea. Dar cu pasiunea cum ramane? Cu sclipirea aia...! De cand un Seat trebuie sa fie corect, regulamentar, cu aspect nemtesc si „sa se aseze bine pe sosea”?

Nu intram in detalii despre interior ci va lasam pe voi sa va uitati in galeria  de mai sus. A! Sa nu uitati! Aveti in fata un Seat nu un Volkswagen.

Seat Toledo - 4