Peste 30 de fani au fost la un pas de moarte in ultima etapa din NASCAR, la Daytona, cu doar o zi inaintea celebrei curse de 500 de mile. Mai multe masini au fost s-au ciocnit violent intr-un accident in lant, in ultimul tur.

Accident NASCAR Daytona - 10

Liderul din cursa, Regan Smith, a fost lovit din spate la 250 km/h si apoi s-a declansat macelul. 12 masini s-au facut prag in spatele lui. Una dintre ele a fost proiectata in gardul de protectie, care nu a rezistat fortei de impact. Masina s-a rupt in doua, iar motorul si rotile din fata au aterizat in mijlocul spectatorilor. Pilotul de 20 de ani, Kyle Larson, a scapat nevatamat. A iesit pe picioarele lui din jumatatea cealalta a masinii.

 Fanii n-au fost insa la fel de norocosi. 33 de persoane au fost ranite de resturile care au zburat in toate partile. Doi dintre ei, un copil si un barbat de 53 de ani, sunt la spital in stare critica. La spital au mai ajuns alte 12 persoane, in timp ce restul ranitilor au fost tratati pe circuit. “Cand masina a lovit gardul de protectie, resturile au zburat peste tot. Rotile au trecut razant deasupra capetelor noastre. Era o adevarata zona de razboi”, a spus unul dintre fanii raniti pentru USA Today.

Asa a aratat accidentul trait pe viu de fanii din tribuna. Oficialii Nascar au incercat sa stearga filmuletul!

 Asa s-a vazut accidentul din partea opusa:

 La final nu a mai avut loc nicio festivitate de premiere. Organizatorii erau prea ocupati sa ii ingrijeasca pe raniti. Desi milioane de oameni au vazut accidentul la televizor, oficialii NASCAR s-au grabit sa stearga filmuletele postate de fani pe Youtube. Si-au motivat gestul din respect pentru raniti. Gurile rele spun insa ca organizatorii NASCAR se tem sa nu fie acuzati ca nu au luat toate masurile de precautie pentru spectatori si i-au lasat sa se apropie de pista, in ciuda avertismentelor scrise de pe gardul de protectie.

Accident NASCAR Daytona - 1

Accident NASCAR Daytona - 6

Este unul din cele mai grave accidente din istoria NASCAR, desi, din fericire, nimeni nu si-a pierdut viata. Insa toata lumea si-a amintit imediat de cel mai tragic moment din istoria campionatului american – accidentul din 2001, cand legendarul Dale Earnhardt Sr. a murit pe acelasi circuit de la Daytona.