Dacă nu ai o familie numeroasă, petreci mult timp în traficul urban şi îţi doreşti ca orice ieşire pe şosea să fie o apariţie, este momentul să iei în calcul un coupe. Beneficiile acestei clase depăşesc cu mult raţiunile de ordin estetic. Îţi enumerăm doar câteva.

Mai uşor, mai rapid

Este doar o lege a fizicii: maşinile mai uşoare sunt maşini mai rapide. Aerodinamica favorizată de lipsa greutăţii suplimentare face ca performanţele unui automobil în două uşi să crească exponenţial. Este motivul pentru care cele mai renumite branduri din industria auto acoperă acest segment de piaţă cu variante coupe pentru majoritatea modelelor standard în patru uşi. De cele mai multe ori, acestea sunt însoţite de coduri specifice performanţelor motorului: Turbo, GT etc. Ampatamentul scurt le permite să accelereze şi să atingă viteze mari în timp scurt, motiv pentru care sunt foarte prezente în domeniul curselor de maşini.

Costuri scăzute pentru întreţinere

Mai mic, mai economic – este principiul ce funcţionează şi în cazul automobilelor. Maşinile în două uşi sunt mai ieftine atât la achiziţie, cât şi la întreţinere decât variantele tradiţionale. Este unul dintre motivele pentru care sunt preferate de studenţi sau tineri care au nevoie de un mijloc de deplasare. În general, producătorii auto nu fabrică motoare speciale pentru modelele coupe, ci le echipează cu cele clasice. Aşadar, puterea unui motor care trage un angrenaj evident mai mare este la dispoziţia unuia mai mic şi mai uşor. Acest lucru nu se regăseşte doar în viteza pe care o atinge maşina, ci şi în uzura pieselor. Spre exemplu, anvelopele cu dimensiunea de 185 65 R15 se tocesc mai greu dacă exploatezi maşina decent şi mergi normal, deoarece asupra lor apasă o sarcină mult mai uşoară.

Ideală pentru oraş

Este ideală în oraș, dar șii pentru plajă sau pentru pentru plimbările cu acoperişul decapotat. Dar în special pentru oraş au fost gândite. În mediul urban numeri cele mai multe beneficii. Într-un oraş aglomerat cum este Bucureştiul, găsirea unui loc de parcare se apropie de nivelul de aventură. De câte ori nu vezi maşini trecând pe lângă spaţii înguste din cauză că nu încap? Cu un cabrio nu ai griji cu aşa ceva, pentru că are nevoie de un loc mai mic pentru parcare. Deoarece este mai scurtă, maşina virează mult mai uşor, ceea ce înseamnă că te vei obişnui cu parcările chiar dacă eşti şofer începător sau stângaci. În schimb, dacă eşti șofer experimentat, îţi va fi foarte uşor să te strecori prin traficul aglomerat. 

Revenind la argumentul forte al sarcinii totale a maşinii, aceasta aduce un plus de economie la consumul de carburant. Această eficienţă este ideală pentru naveta la facultate sau la serviciu şi îţi întăreşte conştiinţa că respecţi mediul înconjurător.

Confortul scaunelor din faţă

Dacă în cea mai mare parte a timpului eşti singur în maşină sau însoţit de cel mult un pasager, vei avea parte de un paradox: deşi este mai scurt, un coupe oferă mai mult confort pe scaunele din faţă. Dacă vrei să te convingi, priveşte lungimea uşii, sensibil mai mare decât varianta clasică. Ca să ai spaţiul necesar pentru rabatarea scaunului, ca să dai acces pasagerilor din spate, uşile laterale sunt confecţionate mai mari, așa au fost proiectate și realizate. Acest lucru înseamnă că ai mai mult spaţiu şi te bucuri implicit de mai mult confort. Aşadar, dacă eşti singur sau familia ta numără doi membri, o maşină în două uşi este o opţiune de luat în calcul.

Atunci când cauţi un automobil, gândeşte-te în primul rând care sunt nevoile tale de zi cu zi. Dacă nu ai o familie numeroasă şi nu trebuie să transporţi prea multe mărfuri, un coupe este suficient pentru naveta la serviciu într-un oraş aglomerat.