Mașinile de serie sunt gândite cu dotări standard care acoperă nevoile de bază ale utilizatorilor. Dacă nu ai un model făcut pe comandă, cu dotări de confort care depășesc pachetele de serie, trebuie să folosești diverse accesorii ajutătoare. Din fericire, piața de profil este atât de dezvoltată, încât găsești orice gadget și instrument ai nevoie pentru a călători relaxat.

Organizatoare

Lipsa spațiului de depozitare este o problemă de care te lovești, în special înainte de concedii. Oricât de mare ar fi portbagajul, sunt momente când devine neîncăpător. La polul opus, există problema cumpărăturilor mici, de rutină, care se împrăștie prin tot spațiul în timpul celor mai mici viraje. Acest neajuns poate fi eliminat cu ajutorul unor tăvițe de portbagaj, care te ajută să aranjezi, mai bine, gențile și plasele de cumpărături, protejând, în același timp, mocheta mașinii. Tot pentru portbagaj există cutii speciale de depozitare, în care poți păstra uneltele și instrumentele fără de care nu pornești la drum, economisind spațiu. În habitaclu ai la dispoziție o gamă variată de cotiere și organizatoare pentru spătarele scaunelor, cu o mulțime de compartimente ce îmbină utilitatea cu confortul pasagerilor.

Instrumente de curățenie

Atenția unui bărbat pentru curățenia mașinii sale oscilează între grijă și obsesie. Vizitele la spălătorie devin mai rare sau se limitează la program exterior atunci când întreții curățenia din habitaclu. Pentru aceasta, ai nevoie de câteva ajutoare. Iată cum păstrezi mașina curată mai mult timp. Un aspirator de mână cu acumulator reîncărcabil te ajută să scapi de resturile de mici dimensiuni de pe scaune și mochetă. Odorizantele de calitate fac spațiul interior mai proaspăt și mai curat. În orice moment trebuie ca pasagerii să aibă la îndemână șervețele umede sau uscate, pentru a preveni sau remedia micile accidente. Pentru interior există chiar și coșuri de gunoi de mici dimensiuni, adaptate la forma scaunelor sau caroseriei. Organizatoarele sunt la fel de utile, pentru că te ajută să eviți dezordinea.

Covorașe de protecție

Atunci când intri într-o mașină, prima oară fixezi cu privirea podeaua. Dacă trebuie să calci pe covorașe deteriorate, murdare și pline de pământ, senzația de mizerie este insuportabilă. Pentru toamnă sau iarnă, cea mai bună soluție este să dotezi mașina cu preșuri tip tavă, care rețin apa, noroiul, zăpada sau gheața. Protejezi, astfel, mocheta mașinii, care atunci când se udă sau se murdărește capătă și un miros greu. Există, de asemenea, soluții de întreținere și înfrumusețare a covoarelor auto, pentru fiecare material în parte, inclusiv sprayuri cu odorizant proaspăt.

Compresorul care te scapă de neplăceri

Un compresor conectat la priza mașinii te poate ajuta să ajungi până la prima vulcanizare, atunci când ai o problemă la una dintre roți. Există o mulțime de modele, cu manometru sau afișaj digital, de diferite puteri și mărimi. Dimensiunile sunt compacte, iar pistolul de încărcat încape în oricare dintre soluțiile de depozitare propuse mai sus.

Încărcătorul auto, esențial

Într-o perioadă în care telefonul mobil înlocuiește, cu succes, aparatul de fotografiat, hărțile, sistemul GPS, playerul media și multe alte instrumente, porturile USB conectate la priza mașinii nu trebuie să lipsească. De cele mai multe ori, activarea sistemului GPS sau a aplicației de navigație pe telefon consumă, rapid, bateria. Din acest motiv, pentru orice drum lung, trebuie să mergi cu telefonul conectat la priza mașinii pentru încărcare. În sezonul cald, când temperaturile sunt ridicate și soarele bate fix în telefon, procesul de încărcare e îngreunat. Pentru ca încărcătorul să facă față, instalează un suport magnetic pe grila instalației de climatizare, care ajută la răcirea telefonului și permite continuarea încărcării.

Accesoriile auto sunt instrumente care îmbină confortul cu utilitatea. Pentru organizarea bagajelor, păstrarea curățeniei și continuarea drumului în orice condiții ai nevoie de mici ajutoare care transformă mașina într-un model personalizat.