Un drum cu mașina poate fi parcurs în siguranță numai dacă șoferul și mașina se află în cea mai bună formă. Ca șofer, nu este indicat să conduci dacă ești obosit sau bolnav (nu mai vorbim despre situațiile prevăzute în Codul Rutier, cum ar fi starea de ebrietate). Cu toate acestea, foarte mulți șoferi aleg să conducă după multe ore nedormite și de aici până la o tragedie nu mai este decât un pas. La fel se întâmplă și în cazul mașinii: dacă nu este în stare perfectă de funcționare, poate scăpa oricând de sub control. Chiar și cele mai mici detalii fac diferența, cum ar fi presiunea în anvelope. 

Pentru că am adus în discuție anvelopele, știi foarte bine cât sunt de importante pentru ca mașina să meargă perfect din toate punctele de vedere. În primul rând, cu ajutorul anvelopelor în stare foarte bună, poți controla mașina indiferent de condițiile meteo. Este foarte simplu să verifici dacă anvelopele mai pot fi folosite, chiar și fără să mergi la o vulcanizare. În primul rând trebuie să verifici vechimea lor, mai exact data de fabricație pe care o poți afla cu ajutorul DOT. Apoi, le inspectezi vizual și în final poți verifica profunzimea profilului. Acest lucru este extrem de important mai ales la anvelopele de iarnă, care se tocesc mult mai repede și care pentru a fi folositoare, trebuie să aibă mai mult material. 

De ce este important anul fabricației? Deoarece chiar dacă suprafața de rulare nu este uzată, în timp materialul din care sunt fabricate anvelopele capătă microfisuri, se poate întări și astfel nu mai aderă cum trebuie la drum. În condiții perfecte de depozitare, producătorii nu recomandă ca o anvelopă să fie utilizată după patru ani (câteodată chiar cinci, dar doar în condiții speciale). 

Astfel, pentru a nu întâmpina probleme iarna ce urmează, te sfătuim să achiziționezi din timp anvelope iarna de la Autoeco. Conform prognozei meteo, s-ar părea că toamna va fi călduroasă, așa că nu ne putem aștepta prea curând la ninsori. Însă, dacă circuli des la munte, s-ar putea să ai nevoie de anvelope noi înainte ca acestea să devină obligatorii prin lege (după cum știi în momentul în care ninge, este polei sau carosabilul este acoperit de zăpadă, trebuie să ai anvelope de iarnă, indiferent de perioada calendaristică). 

Cel mai simplu este să achiziționezi anvelope de iarnă din magazinul online AutoEco.ro. Astfel, beneficiezi de numeroase avantaje, printre care: transport asigurat (știm cu toții cât de dificilă poate fi transportarea anvelopelor câteodată), posibilitatea de a alege dintr-o mare varietate de produse, prețuri mult mai bune față de cele ale magazinelor fizice și să nu uităm de consultanță gratuită. Dacă nu știi ce anvelope se potrivesc mașinii tale sau dacă nu ai suficiente informații despre un anumit tip de anvelope și ți se par interesante, consultanții AutoEco.ro te vor îndruma spre cea mai bună variantă pentru tine! 

Așadar, dacă nu ai mai schimbat anvelopele de iarnă de ceva timp, ar fi cazul să le verifici și să iei în considerare achiziționarea unora noi!