Prin urmare, şoferii vor plăti ceva mai mult pentru poliţele pe care obligatoriu trebuie să le cumpere pentru a putea să circule în trafic. În această idee, Romasig explica toate aceste modificări şi modul în care şoferii vor fi afectaţi.

Cum influenţează durata pentru care se plăteşte poliţa, preţul pentru asigurare RCA?

Durata poliţei influenţează preţul. De exemplu, şoferii vor plăti pentru asigurările pe 6 luni, mai mult decât pentru cele pe un an. Se pare că în România, cele mai importante două companii asigura 70 de procente din poliţele de asigurare RCA.

Din toate estimările făcute de specialiştii din domeniu, se pare că majorarea va fi de 50 de lei pe poliţa, ceea ce înseamnă că preţurile cresc cu aproximativ 10 procente. Şoferii văd acest lucru ca pe o veste proastă pentru că plăţile vor fi mai mari.

Se va mai putea cumpăra RCA ieftin?

Având în vedere faptul că preţul creşte, tot mai multe persoane se întreabă dacă mai există noţiunea de RCA ieftin. Pentru că preţul creşte, acelaşi lucru ar trebui să se întâmple şi cu calitatea serviciilor primite, în ideea în care să se poată observa eficientizarea activităţii pe care companiile de asigurări o prestează, încă din momentul în care s-a plătit poliţa şi până în momentul în care apar accidente.

Cei mai importanţi participanţi de pe piaţa de profil susţin că lucrurile se vor modifica în bine în sensul acesta, ceea ce înseamnă că deşi preţurile vor creşte puţin, serviciile asiguratorilor vor fi mai bune.

De ce cresc poliţele RCA pentru asigurările sub un an?

Foarte multe asigurări sunt încheiate pe şase luni. Conform statisticilor 80 de procente din asigurări sunt încheiate pe o perioadă de 6 luni, ceea ce se vede drept un consum puţin ciudat, pentru că de obicei romanii nu îşi permit să plătească asigurarea pe un an. Astfel, se urmăreşte motivarea utilizatorilor de poliţe RCA să cumpere asigurări pe an şi nu pe jumătate de an.

Ce urmează să vadă utilizatorii într-un calculator RCA

Persoanele care folosesc un calculator RCA precum cel de aici vor descoperi că practic nu se modifică nimic altceva decât preţul, pentru că, foarte probabil, criteriile vor rămâne aceleaşi. Prin urmare, cei care vor să fie prevăzători şi să ştie dinainte cât vor plăti, pot folosi în continuare calculatoarele de RCA, astfel încât atunci când poliţa trebuie refăcută să ştie ce au de făcut.

Persoanele care trebuie să îşi facă RCA vor vedea modificările după ce legile vor intra în vigoare, acela fiind momentul în care se vor vedea de fapt noile preţuri. Trebuie menţionat şi faptul că RCA rămâne o poliţă obligatorie şi, prin urmare, cu preţuri mici sau mări, şoferii tot trebuie să o încheie pentru a evita amenzile uriaşe şi consecinţele lipsei acestei poliţe.

Utilitatea RCA-ului poate fi dovedită în cele mai ciudate sau nefericite momente, când probabil şoferul nici nu se aşteaptă că ar putea avea nevoie de acest document pe care îl uita în torpedo.