Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să ambalezi produsele și să le transporți în așa fel încât acestea să rămână intacte până la destinație.

1. Fă un inventar al produselor fragile

Documentează elementele pe care ai nevoie să le muți și fă o descriere cuprinzătoare a stării lor actuale. Poți face fotografii din toate unghiurile, astfel încât să observi orice deteriorare care poate apărea în timpul transportului.

2. Folosește materiale de ambalare adecvate

Asigură-te că utilizezi materiale de ambalare adecvate. Aceste consumabile garantează cea mai bună protecție pentru produsele tale fragile.

  • spumele de amortizare,
  • cutii rezistente de carton,
  • ambalaje cu bule,
  • ambalaje de hârtie,
  • bandă de ambalare,
  • lăzi personalizate din lemn.

3. Ambalează articole fragile pentru transport

Separă produsele tale fragile în categorii cu piesele asemănătoare. Deoarece fiecare tip de articol necesită o metodă diferită de ambalare, trebuie să separi lucrurile și să le așezi alături de obiecte asemănătoare. Spre exemplu, nu este deloc indicat să pui un tablou într-o cutie peste mai multe pahare.

  • Vesela

Fiecare bucată trebuie să fie ambalată în funcție de structura sa. La ambalarea farfuriilor, ambalează fiecare farfurie individual cu folie cu bule și așază-le vertical într-o cutie cu dimensiuni corespunzătoare. Folosește hârtie suplimentară de ambalare pentru a separa farfuriile. Pentru pahare, trebuie să umpli paharul cu bucăți de hârtie, apoi să înfășori paharul cu hârtie de ambalare. Așază paharele mai grele jos, iar pe cele mai ușoare deasupra.

  • Lucrări de artă

Picturile, statuile, sculpturile și alte piese de artă este ideal să fie transportate în lăzi de lemn realizate la comandă.

Obiectele și oglinzile mari este indicat să fie înfășurate în folie cu bule înainte să fie transportate.

Instrumentele muzicale trebuie transportate în carcasele lor. Pentru o protecție suplimentară, se pot amortiza instrumentele cu ajutorul unor tricouri vechi.

4. Încărcarea cutiilor în portbagaj

Încărcarea și descărcarea obiectelor fragile trebuie făcute cu grijă. Pe lângă ambalarea lor corectă, este esențială și așezarea lor corespunzătoare în portbagaj. Acestea nu trebuie să aibă loc să se deplaseze la viraje sau frâne bruște. Ca o măsură de precauție suplimentară, poți folosi o plasă pentru portbagaj. Mai multe modele poți găsi pe site-uri de profil, precum ptc-auto.ro. Acestea te ajută să fixezi un obiect într-un loc și cu ajutorul lor poți transporta în siguranță obiecte casabile, de la sticle până la oglinzi și tablouri. Un alt atu al plaselor pentru portbagaj este că atunci când nu sunt folosite se pot împacheta fără să ocupe loc considerabil în portbagajul mașinii tale. Pot fi utilizate zilnic, pentru a ține cumpărăturile la locul lor și pentru a le împiedica să se rostogolească în tot portbagajul la prima frână.

  • așezarea obiectelor în portbagaj este, totodată, esențială pentru transportul obiectelor în siguranță. Pune articole grele în partea de jos cu cele mai ușoare deasupra. Asigură obiectele fragile de mari dimensiuni, cum ar fi televizoarele cu plasmă între piesele moi, cum ar fi saltelele.

5. Transportul obiectelor fragile

Condu cu grijă. Evită să schimbi direcția brusc sau să iei curbele prea strâmt. Redu din viteză și fii foarte atent la drum, astfel vei evita frânarea bruscă sau chiar accidentele.

Cu puțină grijă, orice obiect se poate muta în siguranță din punctul A în punctul B. Contează să apelezi la metodele create special pentru ambalare, dar și la cele create pentru fixarea lor în portbagajul mașinii. Acestea sunt utile atât pentru transportarea în siguranță a obiectelor cu valoare sentimentală, cât și a obiectelor de zi cu zi, cum ar fi borcane sau sticle.