Evoluția tehnologică din domeniul sistemelor de încălzire au reușit să transforme tradiționala sobă într-o sursă de căldură care poate satisface necesitățile oricărui proprietar.

Disponibile într-o gamă largă de modele, acestea pot completa cu stil orice tip de amenajare interioară, oferindu-ți sentimentul că nicăieri nu este mai bine decât “acasă”. 

Mulți dintre clienți se orientează către sobele confecționate din fontă, care încălzesc încăperea imediat după ce focul este aprins.

Însă câți dintre voi cunoașteți avantajele sobelor din oțel, căptușite cu șamotă? Specialiștii de la Seminee Sibiu îți stau la dispoziție cu o gamă vastă de seminee și sobe, precum și toate informațiile de care ai nevoie. Așadar, în continuare îți vom prezenta avantajele sobei din oțel și cum poți alege produsul potrivit pentru tine.

Ce este soba căptușită cu șamotă

Șamota este un material consumabil folosit la realizarea sobelor datorită calităților impresionante de izolare termică. Acest material influențează pozitiv procesul de ardere și contribuie la creșterea randamentului sobei. 

Folosirea șamotei are avantaje de ordin funcțional și estetic. Astfel, în camera de ardere a sobelor căptușite cu șamotă rămân mai puține reziduuri de cenușă și ușurează întreținerea acesteia.

Și dacă ne referim la burlane soba vom avea mai puține depuneri. În plus, sobele din această categorie au un aspect deosebit și sunt mult mai ușor de curățat, sticla fiind mereu curată.

Fiind un material consumabil, șamota trebuie să fie înlocuită o dată la 4 – 5 ani, pentru ca aceasta să își păstreze proprietățile și să ofere același randament sobei.

Binențeles, dacă exploatarea semineului este precară, atunci inlocuirea șamotei s-ar putea produce chiar si mai repede de 4-5 ani. 

Cum alegem soba potrivită pentru încălzirea casei

Pentru a fi mulțumit de eficiența sobei, este important să calculezi puterea necesară pentru a încălzi suprafața dorită. În oferta magazinului Seminee Sibiu ai la dispoziție o diverse modele de produse - de la sobe destinate încălzirii încăperilor de mici dimensiuni, până la modele a căror performanță este similară șemineelor pe lemne. Sobele cu putere mare pot încălzi încăperi generoase, dar și spații adiacente locului în care sunt montate. 

Orice sobă trebuie să fie nu doar performantă, ci și frumoasă. Astfel, un alt aspect ce trebuie luat în considerare este designul. 

Modelele actuale de sobe au un design atrăgător, fiind concepute astfel încât să completeze cu eleganță arhitectura locuinței tale, indiferent de stilul abordat.

Astfel, în funcție de necesități,  poți alege sobe prevăzute cu picioare de de susținere, în forme diferite, sau sobe placate cu teracotă ornamentală. Dimensiunile acestora sunt adaptate și pentru spațiile mai mici.

Căldura unei sobe pe lemne îți oferă o stare de bine incomparabilă, motiv pentru care o mare parte dintre clienți aleg cu încredere soba semineu pentru a-și încălzi locuințele. 

Așadar, indiferent că vrei să faci o schimbare sau nu mai ești mulțumit de sistemul de încălzire actual, poți investi într-o sursă de căldură de care să te bucuri în toată perioada rece din an.

Seminee Sibiu te poate ajuta să alegi modelul potrivit de sobă pentru casa și bugetul tău. În plus, beneficiezi de consultanță specializată și livrare gratuită în toată țara pentru orice produs din categoria sobelor.