Este şi principalul motiv pentru care maşina ta funcţionează zilnic. Un kit de distribuţie este alcătuit din: curea de distribuţie, curea dințată şi, în funcţie de autovehicul, o pompă de răcire.

Astfel de piese sunt foarte căutate, aşa că e important să ştii câţi kilometri parcurgi în decursul unui an pentru a anticipa schimbarea curelei şi a pompei de răcire, lucru dificil de aflat odată ce cureaua este montată. Periodicitatea unei curele dintr-un kit de distribuţie este variabilă, în funcţie de producător. Prin urmare, verificările periodice sunt importante. Iar în cazul maşinilor vechi, cureaua de distribuţie trebuie schimbată la fiecare 60.000 de km sau la fiecare 4 ani. Pentru vehiculele noi, timpul medie de schimbare a curelei de distribuţie este de aproximativ 100.000 de km sau la fiecare 6 ani.

Informează-te corect şi nu amâna verificarea periodică a maşinii tale

Este important ca orice proprietar de maşină să fie bine informat şi să schimbe kit-ul de distribuţie pentru a evita numeroase consecinţe grave asupra motorului. Inclusiv distrugerea totală a acestuia. De exemplu, dacă observi un grad crescut de noxe, un consum excesiv de combustibil şi o lipsă de performanţă a motorului, este foarte probabil că pompa de apă să fie deteriorată. O astfel de pompă dintr-un kit de distribuţie dacă este uzată poate provoca ruperea distribuţiei, supraîncălzirea şi defectarea motorului. În general, pompa de apă trebuie schimbată la fiecare 120.000 de km, în acelaşi timp cu distribuţia.

Înlocuirea unei curele de distribuţie poate fi o muncă costisitoare şi consumatoare de timp. În cazul în care cureaua de distribuţie trebuie înlocuită, este înţelept să înlocuieşti şi toate celelalte părţi ale sistemului. În afară de rolele de ghidare și întinzătoare şi dispozitivele de tensionare, acest lucru este valabil şi pentru pompa de apă.

Siguranţa la volan este prioritară – Atât pentru viaţa ta, cât şi a pasagerilor şi celorlalţi participanţi la trafic

Dacă pompa de apă nu este înlocuită, motorul maşinii va avea de suferit, consecinţele fiind destul de grave şi costurile de reparaţie suficient de mari. Recomandarea specialiştilor este ca pompa de apă, supusă uzurii, să fie înlocuită la un moment dat, dar totuşi cât încă este bună cureaua de distribuţie. Odată dezasamblată o curea de distribuţie, aceasta nu mai poate fi niciodată montată pentru a doua oară.

Timpul şi costurile sunt importante, mai ales în cazul întreţinerii unui automobil. Prin urmare, mergi la cel mai de încredere service auto pentru o verificare suplimentară a distribuţiei, iar în cazul în care există anumite probleme, poţi cumpăra online kit complet de distribuţie pentru orice automobil. Odată cu schimbarea kit-ului de distribuţie, durata de funcţionare a motorului creşte.

 De aceea, sunt foarte importante consumabilele acestui kit de distribuţie şi felul în care acestea sunt montate în interiorul maşinii tale. Printre opţiunile disponibile online, găseşti: seturi pentru curea de distribuţie, sau seturi pentru pompa de apă, precum şi curea dinţată. Printre producători, sunt recomandate nume precum: Bosch, Dayco, Gates, Ina, SKF, Contitech.