În cel de-al treilea episod al emisiunii Autotrends by Autovit, Giurgea și Bratu vin cu sfaturi importante pentru cei care s-au decis să-și cumpere o mașină second-hand. 

Gazdele show-ului au mers la reprezența Neste Automotive, din Șoseaua Chitilei 431, pentru a inspecta mașinile second-hand din parcul auto și pentru a afla informații prețioase de la specialiștii în domeniu. 

“Dacă la mașinile noi, treaba este destul de complicată pentru că trebuie să facem liste și trebuie să ne uităm la prețuri versus opționale, la mașinile second-hand treaba este mult mai simplă. La întrebarea «Ce mașină să-mi cumpăr?», eu pur si simplu răspund: «Intrați și voi pe autovit.ro, Ăsta este și motivul pentru care noi ne aflăm azi aici, pentru că eu am găsit pe Autovit acest Focus: 1,6 Diesel, 95 cp, transmisie manuală, 127.000 de kilometri, din 2011 și costă 6.500 de euro”, spune Costin Giurgea.

Atunci când apelezi la comerțul online auto nu trebuie să uiți că ești expus și la riscurile de fraudă. Tocmai de aceea, în aplicația Autovit sunt generate mesaje care au ca scop prevenirea acestor tentative.

Giurgea și Bratu ne spun și care sunt măsurile de siguranță de care ai nevoie pentru noua ta mașină second-hand. Iată-le enumerate mai jos:

Verifică Codul VIN pentru și descarcă raportul de istoric al mașinii direct prin anunțul mașinii;

Mergi la vizionare cu un specialist;

Verifică indicatorul de preț Autovit.ro;

Nu plăti în avans.

Tot în parcul auto, Bratu și Giurgea au aflat de “Ford Approved”, un program dedicat comercializării de vehicule rulate, care vine în sprijinul cumpărătorului și îl asigură pe acesta că alegerea făcută este una sigură. 

Mai multe informații au aflat de la Silviu Ionescu - Dealer Operations Manager Ford România.

“Ford Approved este un program dedicat comercializării de vehicule rulate, lansat de Ford România. Pentru toate vehiculele comercializate în cadrul acestui program nu este nevoie să-ți imaginezi trecutul lor. Acesta este certificat și documentat de către cei 19 dealeri participanți în program. În plus, garanția și asistența rutieră pe o perioadă de 12 luni îi asigură pe viitorii cumpărători că alegerea făcută este una sigură și fără griji”, a explicat Silviu Ionescu. 

Nu orice mașină intră în programul “Ford Approved”. Pentru a fi calificat ca vehicul Ford Approved, fiecare autoturism va trece printr-o serie de verificări documentare și tehnice.

Vehiculele Ford Approved au un rulaj maxim de 120.000 km și sunt puse în circulație de cel mult 5 ani.

Te urci în mașină, pipăi, miroși, o iei la test-drive, ai certificarea și pleci acasă liniștit, cu garanție, cu tot ce vrei”, a conchis Giurgea. 

Mai multe informații în materialul VIDEO de mai jos